Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Пристигнаа ракометарите во Скопје

Пристигнаа ракометарите во Скопје

Откако ноќта ја поминаа на Истанбулскиот аеродром поради речиси тричасовно...

Македонија ја продлабочува соработката во областа на спортот и младите со државата Катар

Македонија ја продлабочува соработката во областа на спортот и младите со државата Катар

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Марјан Спасески во рамките на...

Промоција на збирка поезија од проектот на Агенцијата за млади и спорт МЛАДИ ПОЕТИ

Промоција на збирка поезија од проектот на Агенцијата за млади и спорт МЛАДИ ПОЕТИ

Агенцијата за млади и спорт денеска во НУБ „Св. Климент Охридски“ ја...

ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ СПОРТИСТИ НА ГОДИНАТА ЗА 2014

ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ СПОРТИСТИ НА ГОДИНАТА ЗА 2014

Автомобилистот Игор Стефановски – Иџе е избран за спортист на Македонија во...

 • Објавен Конкурсот за доделување средства на субјекти кои реализираат програми од јавен интерес во областа на спортот

  Објавен Конкурсот за доделување средства на субјекти кои реализираат...

 • Пристигнаа ракометарите во Скопје

  Пристигнаа ракометарите во Скопје

 • Македонија ја продлабочува соработката во областа на спортот и младите со државата Катар

  Македонија ја продлабочува соработката во областа на спортот и младите со...

 • Промоција на збирка поезија од проектот на Агенцијата за млади и спорт МЛАДИ ПОЕТИ

  Промоција на збирка поезија од проектот на Агенцијата за млади и спорт МЛАДИ...

 • ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ СПОРТИСТИ НА ГОДИНАТА ЗА 2014

  ИЗБРАНИ НАЈДОБРИТЕ СПОРТИСТИ НА ГОДИНАТА ЗА 2014

Печати

Конкурс „Млади поети“

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams-logo web

Конкурсот за Млади поети  се  реализира по втор пат, а има за цел да ги поддржи и потикне младите креативци.

На конкурсот ќе бидат доделени три награди за најдобра итворба и тоа за прва награда се предвидени 15.000 денари, за втора награда 10.000 денари, а трета награда 5.000 денари.

Печати

Започна изградбата на тениското игралиште во Сопиште

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams sopiste web 1

По само 2 недели од посетата на Премиерот и владиниот тим на општината Сопиште, се реализира ветувањето за изградба на тенискиот терен во оваа општина. На поставувањето на камен-темелник присуствуваа директорот на АМС, Марјан Спасески и градоначалникот на Сопиште, Стефче Трпковски.

Печати

Тениското во Шишево повторно во употреба

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams sisevo

Тениското игралиште „Мајка Тереза“ во село Шишево, општина Сарај изградено во 2011 година од Агенцијата за млади и спорт по извршените интервенции од страна на надлежните институции денеска повторно е достапно за граѓаните.

Печати

Одржана третата јавна дискусија за Националната стратегија за млади 2016-2025

вклучено . Објавено во Соопштенија

web 2

По успешно одржаните јавни дискусии во општина Велес и општина Охрид за драфт текстот по Националната стратегија за млади (2016-2025) денес на 29 септември 2015 во хотел Дрим во општина Струга се одржа третата јавна дискусија за Националната стратегија за млади 2016-2025 година.

Печати

„Летечкиот Македонец“ на прием во куќата на спортот

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams idze web1

Агенцијата за млади и спорт денес имаше прием на старо-новиот европски шампион во автомобилизам Игор Стефановски.

Оваа сезона Иџе беше уште подоминантен. Победи на 10 од вкупно 12 трки, а на девет постави рекорд.Ова секако е негов личен, но и историски успех за Македонија.

Печати

Одржана четвртaта јавна дискусија за Националната стратегија за млади 2016-2025

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams debar web 1

По успешно одржаните јавни дискусии во општина Велес и општина Охрид и Струга за драфт текстот по Националната стратегија за млади (2016-2025)  на 30 септември 2015 година во општина Дебар се одржа четвртaта јавна дискусија за Националната стратегија за млади 2016-2025 година.

Печати

Проект “Континуирано усовршување на наставниците по физичко образование”

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams ffk web 1

  Четврта година по ред Агенцијата за млади и спорт, во соработка со Бирото за рзавој на образованието и Факултетот за физичко образование, спорт и здравје, го реализира проектот за континуирана едукација на наставниците по физичко и здравствено воспитание во основното и наставниците по спортски активности од средното образование.

Печати

Агенцијата за млади и спорт на нова локација

вклучено . Објавено во Соопштенија

DSC02141

Во период од 23.09.-28.09.2015 година, Агенција за млади и спорт ќе се сели на нова локација.

Новата адреса на седиштето на Агенцијата за млади и спорт е Палата Панко Брашнаров, на ул. „Македонија“ бр.38, 1000 Скопје (до хотел Бристол, спроти Музејот на град Скопје).
Телефонските броеви, електронските адреси и адресата на веб страницата на Агенцијата остануваат неизменети.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија