Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Печати

К О Н К У Р С за доделување на државната награда „8. Септември“ во 2015 година

Напишано од administrator вклучено . Објавено во Државни награди

logo-ams 1

Одборот за доделување на државната награда „8. Септември” врз основа на членoт 24 од  Правилникот  за работа на Одборот за доделување на наградата „8. Септември“ бр. 08-721/1 од 20.03.2013 година, распишува

К О Н К У Р С

за доделување на државната награда „8. Септември“ во 2015 година

 

Печати

Доделување на државната награда "8 Септември"

Напишано од Super User вклучено . Објавено во Државни награди

 

Во Владата на Република Македонија денеска на професор д-р Милош Вучидолов, долгогодишен лекар на македонските олимпијци, Хајруш Синани, тренер на боречкиот клуб „Лирија“, Александра Неделковска, претседател на Кик бокс федерацијата на Македонија и на Бошко Заборски, селектор на македонската карате репрезентација им беше врачена државната награда за спорт „8 Септември“.Директорот на Агенцијата за млади и спорт Лазар Поповски наградата за животно дело му ја врачи на долгогодишниот работник во борење, Насе Насев.

                                                               


Фотографија Денис Дуковски Македонски спорт МПМ
Печати

Државна награда „8 Септември”

Напишано од Ана Трпеска вклучено . Објавено во Државни награди

Со државната наградата “8 Септември” се оддава признание на спортисти, тренери и спортски работници за остварувања во областа на спортот.

Во една година можат да се доделат најмногу до пет награди, од кои една награда е за животно дело за исклучителен придонес во развојот на спортот, афирмација и промоција на Република Македонија на меѓународен план.

Печати

Стипендија меѓународна категорија

Напишано од Ана Трпеска вклучено . Објавено во Државни награди

Агенцијата за млади и спорт согласно член 50 од Законот за спортот („Сл. Весник на РМ“ бр. 29/02, 66/04, 81/08, 18/11, 51/11 и 64/12), врши верификација на спортисти од меѓународна категорија.

Спортистите сениори, државјани на Република Македонија, врз основа на постигнати резултати во одреден временски период, се стекнуваат со спортската категорија: спортист од Меѓународна категорија.

Печати

Стипендија светска категорија

Напишано од Ана Трпеска вклучено . Објавено во Државни награди

Агенцијата за млади и спорт согласно член 50 од Законот за спортот („Сл. Весник на РМ“ бр. 29/02, 66/04, 81/08, 18/11, 51/11 и 64/12), врши верификација на спортисти од светска категорија.

Спортистите сениори, државјани на Република Македонија, врз основа на постигнати резултати во одреден временски период, се стекнуваат со спортската категорија: спортист од Светска категорија.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија