Print

Големиот проект 14 затворени пливачки базени сега е реалност

on . Posted in Соопштенија

viber image 2021 09 07 14 05 53 549

Денеска во Агенцијата за млади и спорт директорот Наумче Мојсовки одржа прес конференција на која најави неколку значајни капитални проекти кои се од големо значење за граѓаните, посебно за младите луѓе, спортистите и сите љубители на спортот. 

Print

Резултати од повикот за финансиска поддршка на здруженија и фондации

on . Posted in Соопштенија

AMS LOGO KONKURS

Резултати од јавниот повик на Агенција за млади и спорт за доделување на финансиска поддршка на здруженијата и фондациите за преземање итни мерки за справување со кризата предизвикана од Ковид-19 насочени кон младите.

Print

Претставници на Комбат Самбо федерација во АМС

on . Posted in Соопштенија

ams sambo

Од 4-8 ноември 2020 година во Нови Сад се одржа Свестко првенство за Јуниори и Сениори во Спорт и Комбат Самбо, на кое зема учество и нашата репрезентација со шест натпреварувачи, во јуниорска и сениорска конкуренција. 

Print

Конкурс за млади поети

on . Posted in Соопштенија

poeti

Агенцијата за млади и спорт објавува Конкурс за Млади поети, на кој  ги повикува сите млади  да поднесат свои авторски творби, согласно со утврдените критериуми,

Print

Оглас за финансиска поддршка на здруженија и фондации за мерки за справување со КОВИД-19 кризата насочени кон младите

on . Posted in Соопштенија

objaven-javen-povik

Врз основа на Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на здруженијата и фондациите за мерки за справување со КОВИД-19 кризата насочени кон младите луѓе, Агенција за млади и спорт објавува Оглас за финансиска поддршка на здруженија и фондации. 

Информатички спортски систем