Print

Оглас за финансиска поддршка на здруженија и фондации за мерки за справување со КОВИД-19 кризата насочени кон младите

Written by administrator on . Posted in Соопштенија

objaven-javen-povik

Врз основа на Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на здруженијата и фондациите за мерки за справување со КОВИД-19 кризата насочени кон младите луѓе, Агенција за млади и спорт објавува Оглас за финансиска поддршка на здруженија и фондации. 

objaven-javen-povik

Врз основа на Уредбата со законска сила за финансиска поддршка на здруженијата и фондациите за мерки за справување со КОВИД-19 кризата насочени кон младите луѓе, Агенција за млади и спорт објавува Оглас за финансиска поддршка на здруженија и фондации

Последиците од кризата врз младите луѓе се веќе видливи и ќе траат долго. Оттука целта на овој повик е токму намалување на негативните ефекти од Ковид-19 кризата врз младите луѓе.

Целосниот текст на огласот за финансиска поддршка, како и обрасците за пријава и предлог проект и буџет, се прикачени подолу.

Крајниот рок на поднесување апликации е 29 јуни, 16:00 часот. За сите дополнителни прашања обратете се на: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. или This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

Оглас_за_финансиска_поддршка_.pdf

Thirrje_publike_për_mbështetje_të_shoqatave_dhe_fondacioneve.pdf

Пријава_и_Предлог_проект.docx

Образец_за_Буџет.xls