Print

Се одржа „IV Меморијален куп –Љубчо Неделковски” во Кик Бокс

on . Posted in Соопштенија

Кик Боксинг Федерацијата на Македонија Ве известува дека на 29.05.2013 год со почеток во 20.00 часот во спортската сала „МЛАДОСТ“ во Битола пред повеќе од 2.500 присутни во салата се одржа

„IV МЕМОРИЈАЛЕН КУП –ЉУПЧО НЕДЕЛКОВСКИ”

Овој куп се одржа во чест на ненадејно починатиот претседател на Кик Боксинг Федерацијата на Македонија и промотор на кик бокс спортот во Македонија Љупчо Неделковски.

Учество земаа спортисти од Македонија, Албанија, Црна Гора и Србија и сите настапија во атрактивната дисциплина лоу кик од кик бокс спортот.

Самата манифестација ја отвори градоначалникот на Битола Владимир Талески, а присутен беше и директорот на АМС Александар Пујовски како и претседателот на WAKO Албанија федерацијата за Кик бокс.


1.Дејан Дамевски - Рикард Лекај Ал -71кг 0:3
2.Бојан Крстевски-Марио Брахими Ал -67кг 0:3 тко
3.Ненад Манојловски -Ремзија Дачич ЦГ -67кг 3:0
4.Димитар Георгиев- Сладјан Драгишич СР -75кг 3:0
5.Далибор Огненов- Марко Николич ЦГ -75кг 3:0
6.Александар Димовски Димса -Мирослав Мујович +91кг 2:1
7.Александар Најдовски - Митар Николов ЦГ -81кг 3:0

Престижниот куп „ЉУПЧО НЕДЕЛКОВСКИ” го освои Македонскиот кик боксер Димитар Георгиев кој прикажа извонредна надмоќ над српскиот кик боксер.

Истиот ден во спортската сала „Младост“ ќе се оддржи ДРЖАВНО ЈУНИОРСКО КАДЕТСКО првенство кое ќе биде изборно за претстојното Европско првенство во Полска во месец септември. Учество земаа 76 млади кик боксери од 17 клуба.

Победници по категории и дисциплкини:

ПОИНТ ФАЈТ
Кадети
1.Сара Спасовска -45кг КБК Бумбар Скопје
1.Павел Стојчевски -28кг КБК Ас Делчево
1.Филип Јовановски -30кг КБК Ас делчево

Јуниори

1.Дарко Рунчев -60 кг КБК Гладијатор Штип
1.Џунет Ибраимов -63кг КБК Ас Делчево
1.Елена Стојчевска -60кг КБК Ас Делчево
1.Алина Ибраимова +60кг КБК Ас Делчево

КИК ЛАЈТ
Кадети

1.Луан Селими -23кг КБК Лион Гостивар
1.Илија Ристески -47кг КБК Зан Шин Битола
1.Гордана Ристевска -23кг КБК ЗанШин Битола
1.Ана Костојчиновска -28кг КБК Зан Шин Битола

Постари кадети
1.Марио Полошев -52кг КБК Скопје Скопје
1.Михаил Димитров -55кг КБК Гладијатор Штип
1.Слаѓан Димиќ -63кг КБК Шампион Скопје

Јуниори
1.Мартин Јованов -60кг КБК Гладијатор Скопје
1.Махир Муртезани -69кг КБК Тетова Тетово
1.Бојан Николовски-79кг КБК Скопје
1.Сара Спасова -50 кг КБК Бумбар Скопје
1.Сара Станојковска -50кг КБК Гладијатор Скопје
1.Анисија Павловска -55кг КБК Гладијатор Скопје
1.Марија Божиноска +65кг КБК Гладијатор Скопје

ЛОУ КИК
Јуниори

1.Љупче Коцев -51кг КБК Гладијатор Штип
1.Горјан Србиноски -63кг КБК Самурај Битола
1.Бобан Илиоски -67 кг КБК Шампион Скопје
1.Никифор Стојановски -81кг КБК Шампион Скопје

ЛАЈТ КОНТАКТ
Кадет

1.Илија Ристески -47кг КБК Зан Шин Битола

МУЗИЧКИ ФОРМИ

1.Илија Ристески КБК Зан Шин Битола

Делегатот на натпреварот искажа задоволство од организацијата и од квалитетот на прикажаните борби.
Со оваа активност кик боксерите заминуваат на заслужен одмор пред активностите што следат во месец август.

Информатички спортски систем