Печати

Прогласени најдобрите млади поети

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams sredba poeti

Агенцијата за млади и спорт продолжува со реализација на проекти за млади.

Млади поети е еден од проектите кои имаат за цел да ја поттикнат поетската кретивноста на младите.

Оваа година, авторските творби беа наградувани во две категории.

Во првата категорија 15-20 години, прво наградена е авторската творба Танцот на дождот на Ева Столевска, додека пак второнаградена е Свилена елегија на Иван Јовановски.

Третопласирана е творбата под наслов Магла на Дарко Дашковски.

Во категорија од 21 до 29 години, Деца од песок на Андријана Пецова е првонаградена, а Перцепција на љубовта на Марија Младеноска е второ наградена творба.

Кај трето наградената творба Цефеида на патот кон дома, како автор се јавува Мануела Златкова.