Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Печати

Избрани најдобрите млади претприемачи

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams dk nagradeni w1

Агенцијата за млади и спорт објави јавен повик за избор на најдобар млад притприемач, во насока на развој на претприемништвото кај младите луѓе и започна со реализација на сет мерки со што ќе се мотивираат младите за поголемо вклучување во развој на претприемачкиот дух.

На јавниот повик пристигнаа 11 апликации, за кои посебна комисија формирана од претставници од Стопанска комора, Сојуз на стопански комори и Стопанска комора на северо-западна Македонија донесоа одлука која е најдобрата бизнис идеја.

Фондот на награди од 440.000 илјади денари ќе се доделат на две најдобри апликации и тоа:

-Симона Николова од Штип за бизнис идејата за Производство на еко гумички , и

- Сокол Папранику од Дебар за бизнис идејата за  Дизајн на ентериер и фотографија”.

Наградите ги додели директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски.

Агенцијата за млади и спорт и наредната година ќе продолжи да го стимулира претприемачкиот дух кај младите и остварување на нивните бизнис идеи.

За сите останати апликанти се надеваме дека ќе успеат со реализација на нивните бизнис идеи, со оглед на фактот дека повеќе државни институции нудат поддршка и можност за реализирање на бизнис планови.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија