Печати

Стартуваше обуката за развој на претприемачкиот дух и деловните вештини

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams ob

Агенцијата за млади и спорт, започна со организација на обуки за развој на претприемачкиот дух и деловните вештини во насока на развивање на претприемништвото кај младите луѓе. Обуките се всушност дел од мерките за мотивирање на младите во вклучување и развој на претприемачкиот дух.

Првата група која ја започна обуката, во рамките на првиот модул, ќе имаат задача да ги анализираат основите на претприемништвото, во насока на подготовка на претприемачкиот процес, за да во вториот модул продолжат со активности за деловните вештини потребни за основање и водење на сопствен бизнис.

Проектот се реализира од страна на Агенцијата за млади и спорт втора година по ред.