Печати

Донесени нови протоколи за спортски активности во услови на КОВИД

Напишано од administrator вклучено . Објавено во Соопштенија

ams logo

Агенцијата за млади и спорт во соработка со Владата на Република Северна Македонија, донесе нови протоколи за одржување на спортски активности во услови на КОВИД.
Сите организатори и учесници во спортските активности се должни да ги применуваат сите мерки, кои се прецизно дефинирани во протоколите.

 Владата на РСМ во соработка со Агенцијата за млади и спорт донесе нови протоколи за одржување на спортски активности во услови на КОВИД. 

Сите организатори и учесници во спортските активности се должни да ги применуваат сите мерки, кои се прецизно дефинирани во протоколите:

-спортски натпревари

-базени активности- пливачки клубови

-базени отварање

-вежбални, теретани и фитнес сали

-индивидуални спортови

-танцови активности