Печати

Работна средба на директорот Мојсовски со претставници на Mладинскиот образовен форум (МОФ)

Напишано од administrator вклучено . Објавено во Соопштенија

ams mof

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски oствари работна средба со претставници на Mладинскиот образовен форум (МОФ).

На средбата директорот Мојсовски потенцираше дека младите и младинските организации ќе имаат вистински партнер во него и во Агенцијата за млади и спорт и дека тие ќе се вклучуваат во сите процеси на донесување на одлуки.

ams mof

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски oствари работна средба со претставници на Mладинскиот образовен форум (МОФ).

На средбата директорот Мојсовски потенцираше дека младите и младинските организации ќе имаат вистински партнер во него и во Агенцијата за млади и спорт и дека тие ќе се вклучуваат во сите процеси на донесување на одлуки.

Директорот Мојсовски ги презентираше приоритетите и и активностите на Агенцијата во наредниот период и нагласи дека дијалогот и и соработката со младинските организации е негов врвен приоритет и дека е AМС е отворена за креирање квалитетни младински програми и политики.

Претставниците од МОФги поздравија заложбите на директорот и ја изразија волјата и подготвеноста од нивна страна за да бидат дел од процесот на донесување одлуки и активно да учествуваат во креирање решенија од интерес на младите, но исто така потенцираа дека будно ќе ги следат процесите што ќе се реализираат.