Печати

По повод 8-ми Март меѓународниот ден на жената во Скопје се одржа женско ревијално рели

Напишано од administrator вклучено . Објавено во Соопштенија

osmi mart Naumce 1
По повод 8-ми Март меѓународниот ден на жената, денес во Скопје се одржа женско ревијално рели.

 Настанот се одржа во организција на Автомобилистичката федерација на Македонија, со поддршка на Агенцијата за млади и спорт, со цел подигнување на свеста и инволвираноста на жените во мотоспортот.

osmi mart Naumce 2

Жените и тоа како се вешти возачи и можат се што можат и мажите и многу повеќе!
АМС продолжува со целосна поддршка на жените во спортот и ќе работи на создавање услови за напредок и победи!
osmi mart Naumce 4
 
osmi mart Naumce 3