Печати

Фудбалски Стадион во Општина Велес

Напишано од administrator вклучено . Објавено во Соопштенија

veles naumce 2

Денеска директорот на Агенција за млади и спорт Наумче Мојсовски заедно со градоначалникот на општина Велес Аце Коцевски направија увид во спроведената реконструкција на Градскиот Фудбалски Стадион во Општина Велес. 

Фудбалскиот стадион е  еден од проекти во програмата на Агенцијата за млади и спорт, .чија реконструкција чинеше 12,210,341,00 денари, а со тоа Градот Велес доби современ фудбалски стадион кој ги исполнува условите од втората категорија на УЕФА и е со капацитет наменет за 4000 гледачи.

veles naumce

Директорот Мојсовски  изјави дека АМС ќе продолжи со инвестиции во спортската инфраструктура во Велес, притоа најавувајќи ја инвестицијата за изградба на Затворен пливачки базен како и спортската сала во Велес ќе биде дел од проектот за подобрување на условите за спортување преку затоплување на спортските сали.

Од страна на градоначалникот беше изразена огромна благодарност за инвестицијата на овој стадион како и за подобрување на условите во спортот на оваа општина. 

Veles Naumce 3