Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Печати

Завршија финалните натпревари во футсал (женски) и ракомет(машки) за основни училишт

вклучено . Објавено во Соопштенија

Се одржаа финалните натпревари во футсал (женски) и ракомет(машки) за основни училишта. Резултатите ветуваат блескава иднина за македонскиот спорт. Победници во футсал (женски) се ОУ Ванчо Прке од Делчево а во ракомет (машки) се ОУ Јосип Броз Тито од Струга.  

ДРЖАВНИ НАТПРЕВАРИ ВО ФУТСАЛ - ЖЕНСКИ

Учесници:
1. ОУ „КОЛЕ КАНИНСКИ“ БИТОЛА БОРЧЕ МАРКОВСКИ
2. ОУ „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ ИЛИНДЕН ДЕЈАН ДИМИТРИЕВИЌ
3. ОУ „РИСТО КРЛЕ“ КАДИНО ЈОВАНЧЕ БИЗИМОВСКИ
4. ОУ „ВИДОЕ ПОДГОРЕЦ“ КОЛЕШИНО СПАСКО МИКОВ
5. ОУ „ВАНЧО ПРКЕ“ ДЕЛЧЕВО ГОЦЕ СТОИЛОВСКИ
6. ОУ „Св. КЛИМЕТ ОХРИДСКИ“ МАКЕДОНСКИ БРОД ЈОВИЦА БЛАЖЕСКИ


РЕЗУЛТАТИ:

1. ОУ „КОЛЕ КАНИНСКИ“/БИТОЛА/ -- ОУ„ВАНЧО ПРКЕ“/ДЕЛЧЕВО/ ------------------ 1:2
2. ОУ„Б. МИЛАДИНОВЦИ“/ИЛИНДЕН/ -- ОУ„Св.К. ОХРИДСКИ“/М. БРОД/ ------------ 1:7
3. ОУ„ВАНЧО ПРКЕ“/ДЕЛЧЕВО/ -- ОУ„ВИДОЕ ПОДГОРЕЦ“/КОЛЕШИНО/ ------------ 4:0
4. ОУ„РИСТО КРЛЕ“/КАДИНО/ -- ОУ„Б. МИЛАДИНОВЦИ“/ИЛИНДЕН/ ----------------- 0:4
5. ОУ „КОЛЕ КАНИНСКИ“/БИТОЛА/ -- ОУ„ВИДОЕ ПОДГОРЕЦ“/КОЛЕШИНО/ ------- 1:0
6. ОУ„Св.К. ОХРИДСКИ“/М. БРОД/ -- ОУ„РИСТО КРЛЕ“/КАДИНО/ ----------------------- 5:2
7. ОУ„РИСТО КРЛЕ“/КАДИНО/ -- ОУ„ВИДОЕ ПОДГОРЕЦ“/КОЛЕШИНО/ --------------- 0:3
8. ОУ „КОЛЕ КАНИНСКИ“/БИТОЛА/-- ОУ„Св.К. ОХРИДСКИ“/М. БРОД/ ----------------- 0:2
9. ОУ„ВАНЧО ПРКЕ“/ДЕЛЧЕВО/ -- ОУ„Б. МИЛАДИНОВЦИ“/ИЛИНДЕН/ ---------------- 3:0
10. ОУ „КОЛЕ КАНИНСКИ“/БИТОЛА/ -- ОУ„Б. МИЛАДИНОВЦИ“/ИЛИНДЕН/ ---------- 3:0
11. ОУ„Св.К. ОХРИДСКИ“/М. БРОД/ -- ОУ„ВАНЧО ПРКЕ“/ДЕЛЧЕВО/ --------------- 1:1п. 8:9

ФЕР-ПЛЕЈ ЕКИПА: . ОУ „ВИДОЕ ПОДГОРЕЦ“ - КОЛЕШИНО

ПЛАСМАН (УЧИЛИШТЕ, ГРАД, НАСТАВНИК)

1. ОУ „ВАНЧО ПРКЕ“ ДЕЛЧЕВО ГОЦЕ СТОИЛОВСКИ
2. ОУ „Св. КЛИМЕТ ОХРИДСКИ“ МАКЕДОНСКИ БРОД ЈОВИЦА БЛАЖЕСКИ
3. ОУ „КОЛЕ КАНИНСКИ“ БИТОЛА БОРЧЕ МАРКОВСКИ
4. ОУ „ВИДОЕ ПОДГОРЕЦ“ КОЛЕШИНО СПАСКО МИКОВ
5. ОУ „РИСТО КРЛЕ“ КАДИНО ЈОВАНЧЕ БИЗИМОВСКИ
6. ОУ „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ ИЛИНДЕН ДЕЈАН ДИМИТРИЕВИЌ

 

ОДРЖАНИ ДРЖАВНИ НАТПРЕВАРИ ВО РАКОМЕТ - МАШКИ

ЕКИПИ – УЧЕСНИЦИ ГРАД НАСТАВНИК

1. ОУ „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ СТРУГА ЖАРКО ФЕРУКОСКИ
2. ОУ „ЃОРЃИЈА ПУЛЕВСКИ“ СКОПЈЕ АЛЕКСАНДАР ФИЛИПЧЕВ
3. ОУ „ЛАЗО АНГЕЛОВСКИ“ СКОПЈЕ ПЕТАР АЦЕСКИ
4. ОУ „ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ“ БЕРОВО ЈОВАН ВЕЛЧЕВСКИ
5. ОУ „ВАСИЛ ГЛАВИНОВ“ ВЕЛЕС ВЕСНА НИКОЛОВСКА
6. ОУ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ СТРУГА ЕЗЕРКА ЖУПАН

РЕЗУЛТАТИ:

1. ОУ„Ј. Б. ТИТО“/СТРУГА/ -- ОУ„ДЕДО И. МАЛЕШЕВСКИ“/БЕРОВО/ ------------------ 19:13
2. ОУ„ВАСИЛ ГЛАВИНОВ“/ВЕЛЕС/ -- ОУ„ЃОРЃИЈА ПУЛЕВСКИ“/СКОПЈЕ/ ----------- 18:20
3. ОУ„ДЕДО И. МАЛЕШЕВСКИ“/БЕРОВО/ -- ОУ„ЛАЗО АНГЕЛОВСКИ“/СКОПЈЕ/ ---- 17:22
4. ОУ„ЃОРЃИЈА ПУЛЕВСКИ“/СКОПЈЕ/ -- ОУ„Б.МИЛАДИНОВЦИ“/СТРУГА/ ----------- 16:20
5. ОУ„Ј. Б. ТИТО“/СТРУГА/-- ОУ„ЛАЗО АНГЕЛОВСКИ“/СКОПЈЕ/ -------------------------- 20:17
6. ОУ„ВАСИЛ ГЛАВИНОВ“/ВЕЛЕС/ -- ОУ„Б.МИЛАДИНОВЦИ“/СТРУГА/ --------------- 19:25
7. ОУ„ДЕДО И. МАЛЕШЕВСКИ“/БЕРОВО/ -- ОУ„ВАСИЛ ГЛАВИНОВ“/ВЕЛЕС/ ------- 22:14
8. ОУ„Ј. Б. ТИТО“/СТРУГА/ -- ОУ„ЃОРЃИЈА ПУЛЕВСКИ“/СКОПЈЕ/ ------------------------ 31:20
9. ОУ„Б.МИЛАДИНОВЦИ“/СТРУГА/ -- ОУ„ЛАЗО АНГЕЛОВСКИ“/СКОПЈЕ/ ------------ 20:25
10. ОУ„Б.МИЛАДИНОВЦИ“/СТРУГА/ -- ОУ„ЃОРЃИЈА ПУЛЕВСКИ“/СКОПЈЕ/ ----------- 27:23
11. ОУ„Ј. Б. ТИТО“/СТРУГА/ -- ОУ„ЛАЗО АНГЕЛОВСКИ“/СКОПЈЕ/ ------------------------- 21:19


ФЕР-ПЛЕЈ ЕКИПА: ОУ „ЃОРЃИЈА ПУЛЕВСКИ“ - СКОПЈЕ

ПЛАСМАН (УЧИЛИШТЕ, ГРАД, НАСТАВНИК)

1. ОУ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ СТРУГА ЕЗЕРКА ЖУПАН
2. ОУ „ЛАЗО АНГЕЛОВСКИ“ СКОПЈЕ ПЕТАР АЦЕСКИ
3. ОУ „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ СТРУГА ЖАРКО ФЕРУКОСКИ
4. ОУ „ЃОРЃИЈА ПУЛЕВСКИ“ СКОПЈЕ АЛЕКСАНДАР ФИЛИПЧЕВ
5. ОУ „ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ“ БЕРОВО ЈОВАН ВЕЛЧЕВСКИ
6. ОУ „ВАСИЛ ГЛАВИНОВ“ ВЕЛЕС ВЕСНА НИКОЛОВСКА

 

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија