Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Печати

Објавени се конкурсите за млади поети, музичари и уметници

Напишано од administrator вклучено . Објавено во Соопштенија

ams logo dijana 1

Конкурсот за млади музички уметници, Конкурс за млади уметници и Конкурс за млади поети. 

Со овие конкурси ги повикуваме младите автори да поднесат свои авторски дела.

Целта на овој конкурс е анимирање, промоција и стимулирање прекунагради за младите уметници и поети.

Годинава, сите конкурси се одвиваат во рамките на Националната Програма „2021 - Година во чест на Блаже Конески“.

Конкурс за млади музички уметници

 Конкурс за млади поети 

Конкурс за млади уметници

Печати

Мерката Ваучери во спортот - тема на прес во Влада

Напишано од administrator вклучено . Објавено во Соопштенија

амс нм влада

Секоја година расте интересот за ваучерскиот систем за поддршка на спортистите, во 2020 година 677 компании донирале 547,7 милиони денари за разлика од 2019 кога 639 фирми донирале 492,9 милиони
Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски на прес-конференцијата нагласи дека измината година реализацијата на ваучерите, иако во време на КОВИД-19, е висока и изнесува 89%.

https://l.messenger.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fvlada.mk%2Fnode%2F24212&h=AT3kCRqaH7J0VhveAiqxzsJR5w0FSVAbXLzkR_Enn9no0sjtHX8Mm_toq0J0NuIYpGsTcdAJ1Ox0oNizW-yTibDU90fAigC7Kz-ySO-9KaGj0g86tzpNrmNdOs_Y8cxmgpR8

Печати

Почетоците на таеквондото во Македонија

Напишано од administrator вклучено . Објавено во Соопштенија

ams priem t

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Наумче Мојсовски заедно со претседателот на Македонската Таеквондо Федерација д-р Борче Костовски оствари средба со г-дин Миодраг Стајиќ, човек кој во 1971 година за прв пат ја запознал македонската спортска јавност со корејската боречка вештина таеквондо, носител на црн појас во таеквондо и џиу џицу.

Печати

Ваучери во спортот за 2021 година

Напишано од administrator вклучено . Објавено во Соопштенија

ams logo dijana 1

Согласно  ранг листите и бодовите доставени од страна на националните спортски федерации, Агенцијата за млади и спорт ги објави на својата веб страна Листите за користење на даночно ослободување (Ваучери во спортот) за 2021 година за национални спортски федерации, спортски клубови, активни спортисти и други правни субјекти кои имаат Решение за вршење дејност спорт.

Печати

Јавен повик

Напишано од administrator вклучено . Објавено во Соопштенија

амс рико

Агенцијата за млади и спорт објавува Јавен повик за формирање на работна група за младински претставник во Управниот одбор на Регионалната канцеларија за младинска соработка на Западен Балкан (РИКО).

Комплетната содржина на јавниот повик можете да ја видите ТУКА

Апликација за учество во работна група

Апликација за РИКО за претставник во работна група

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија