Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Печати

Фудбалски Стадион во Општина Велес

Напишано од administrator вклучено . Објавено во Соопштенија

veles naumce 2

Денеска директорот на Агенција за млади и спорт Наумче Мојсовски заедно со градоначалникот на општина Велес Аце Коцевски направија увид во спроведената реконструкција на Градскиот Фудбалски Стадион во Општина Велес. 

Печати

Јавен повик за избор на младински претставник во Управен одбор на Регионалната канцеларија за младинска соработка за Западен Балкан - РИКО

Напишано од administrator вклучено . Објавено во Соопштенија

logo ams

На 04 јули 2016 г. од страна на премиерите од земјите од Западен Балкан (Македонија, Албанија, Црна Гора, Босна и Херцеговина, Србија и Косово) беше официјално потпишана Меѓународната спогодба за формирање на Регионална канцеларија за младинска соработка (РИКО), со седиште во Тирана, Албанија, која започна со работа од 01 јануари 2017 г.

Печати

СООПШТЕНИЕ ЗА ЈАВНОСТ

Напишано од administrator вклучено . Објавено во Соопштенија

namuce 1

Во среда, 3 март 2021 година, во МладиХабво Скопје, Наумче Мојсовски, Директор на Агенцијата за млади и спорт(АМС) и Бојан Петровски, Претседател на Националниот младински совет на Македонија (НМСМ) како најголемо претставничко тело на младите и младинските форми на организирање од Северна Македонија, потпишаа Меморандум за соработка. Истиот има за цел да ја зајакне соработката помеѓу АМС и НМСМ кон унапредувањето на статусот и положбата на младите во Северна Македонија.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија