Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Меѓународен ден на лица со посебни потреби

Меѓународен ден на лица со посебни потреби

По повод Меѓународниот ден на лица со посебни потреби, Агенцијата за млади...

Фитнес зона во Општина Центар

Фитнес зона во Општина Центар

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски, во присуство на...

Гази Баба доби фитнес зона

Гази Баба доби фитнес зона

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски заедно со...

70 години Спортска Стрелачка Федерација

70 години Спортска Стрелачка Федерација

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски организираше прием...

Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Денес во просториите на Агенцијата за млади и спорт (АМС) беше организиран...

 • Меѓународен ден на лица со посебни потреби

  Меѓународен ден на лица со посебни потреби

 • Фитнес зона во Општина Центар

  Фитнес зона во Општина Центар

 • Гази Баба доби фитнес зона

  Гази Баба доби фитнес зона

 • 70 години Спортска Стрелачка Федерација

  70 години Спортска Стрелачка Федерација

 • Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

  Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Печати

Започна реконструкцијата на спортската сала во Велгошти, Охрид

вклучено . Објавено во Соопштенија

Започна реконструкцијата на спортската сала во Велгошти Охридско

Сите превзмемени активности на Агенцијата за млади и спорт во изминатиот период одеа во насока на обезбедување потребна документација за започнување на реконструкцијата на спортската сала. Агенцијата за млади и спорт ја информира јавноста дека се започнати активностите за целосна реконструкција и добивање нов изглед на спортската сала. Владата на Република Македонија преку Агенцијата за млади и спорт обезбеди 20 милиони денари наменети за реконструкција на спортската сала во охридското село Велгошти.Објектот ќе биде целосно опремен со високо квалитетна спортска опрема и реквизити и тоа за повеќе спортови фудбал, кошарка, ракомет, одбојка, тенис, гимнастика, која ќе биде од голема корист на локалното население, децата пред се, а се разбира и клубовите и спортските рекреативци.  Оваа спортска сала ќе им помогне на многу млади таленти, студенти и идни спортски работници тука да го завијат својот талент и своите можности и во иднина да се вклучат во професионалниот спорт во Република Македонија.

Директорот Лазар Поповски во јулската посета на спортската сала потврди дека Агенцијата за млади и спорт што и да започне мора да го заврши.

Ние како Агенција за Млади и Спорт имаме едно правило кое што вели дека се што сме започнале мора да завршиме, досега за овој обејкт  бев запознаен преку разно разни судски одлуки и решенија, барање за легализација, барање за одобрение за градба, цртежи слики , меѓутоа бев и редовно информиран од страна на пратникот Николовски за сите случувања но и за важноста на овој објект за Велгоштани. АМС во изминатата година преку буџетот на Влада на РМ изгради фудбалски терени, спортски сали чиј број наближуваа накај 45 , како  и 145 сали од Министерството за образование што се градат на територијата на Македонија, Сите овие подтаоци доволно говорат дека и во услови на европска и светска криза, вложувањата во спортската инфрастаструктура не застануваат. Знаеме дека секој денар вложен во спортот е заштеда од седум денари во фондот за здравство  на Македонија – заврши Директорот Лазар Поповски.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија