Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Агенцијата за млади и спорт објавува Конкурс за изложбата Young art 2017 на...

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

Агенцијата за млади и спорт објавува Конкурс за Млади поети, на кој...

Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

Во периодот од 11 до 14 октомври оваа година во Москва, Руска Федерација,...

Средба со националните спортски федерации

Средба со националните спортски федерации

Агенцијата за млади и спорт оствари средба со челните луѓе на на спортските...

Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Денес, во просториите на поранешното кино ,,Култура” се одржа...

 • Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

  Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

 • Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

  Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

 • Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

  Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за...

 • Средба со националните спортски федерации

  Средба со националните спортски федерации

 • Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

  Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Печати

Одржан состанок со претседателите на локални младински совети во рамки на проектот „Учество на младите во процесот на донесување на одлуки“

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams1

Денеска, 09.03.2017 во просториите на Агенцијата за млади и спорт се одржа првиот состанок со претседателите на локални младински совети во рамки на проектот„Учество на младите во процесот на донесување на одлуки“. Проектот се спроведува од страна на Коалицијата на младински организации СЕГА и Агенцијата за млади и спорт, а со поддршка од Национална Агенција за европски образовни програми и мобилност, преку програмата Еразмус+ Клучна Акција 3 (Структурен дијалог). Целта на овој проект е да се подобри функцијата на советите на млади во општините и да се влијае на подобрување на младинското учество во демократскиот живот.

На настанот се обратија Директорот на Коалицијата на младински организации СЕГА – Зоран Илиески, Директорот на Агенцијата за млади и спорт – Марјан Спасески и Директорот на Национална Агенција за европски образовни програми и мобилност.

Директорот на Агенцијата за млади и спорт се наврати на процесот на формирање на локални младински совети инициран од Агенцијата за млади и спорт во 2015 година, истовремено истакнувајќи ја огромната важност на локалните младински совети како линк меѓу младите луѓе и локалните власти, односно како тела кои овозможуваат  вклучување на младите луѓе во процесите на донесување одлуки и креирање политики.

Во првата половина на април 2017 година проектот предвидува реализација на 10 локални дискусии на тема „Зголемување на младинското учество преку функцијата на Советите на Млади“ во општините вклучени во проектот. Преку овие локални дискусии ќе се прибираат мислењата на младите за младинското учество на локално и национално ниво и каква е потребата за подобрување на младинското учество преку Советите на Млади.

За поголемо вклучување на Советите на Млади предвидено е за фасилитатори на локалните дискусии да бидат ангажирани претседателите на советите на млади од Кавадарци, Штип, Свети Николе, Радовиш, Неготино, Крушево, Гази Баба, Ѓорче Петров, Прилеп и Град Скопје.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија