Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Агенцијата за млади и спорт објавува Конкурс за изложбата Young art 2017 на...

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

Агенцијата за млади и спорт објавува Конкурс за Млади поети, на кој...

Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

Во периодот од 11 до 14 октомври оваа година во Москва, Руска Федерација,...

Средба со националните спортски федерации

Средба со националните спортски федерации

Агенцијата за млади и спорт оствари средба со челните луѓе на на спортските...

Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Денес, во просториите на поранешното кино ,,Култура” се одржа...

 • Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

  Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

 • Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

  Агенцијата за млади и спорт го објави КОНКУРСОТ ЗА МЛАДИ ПОЕТИ

 • Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за Младинска Политика

  Владина делегација на Македонија на Меѓународен Министерски Самит за...

 • Средба со националните спортски федерации

  Средба со националните спортски федерации

 • Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

  Подобри младински политики преку партиципација и дијалог

Печати

Спасески на Европска конференција за структурен дијалог во Малта

вклучено . Објавено во Соопштенија

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Марјан Спасески присуствува на состанокот на министри/директори за млади во рамки на Европската конференција за структурен дијалог која во периодот 21-24 март се одржува во Малта, во рамки на претседавањето на Малта со Советот на Европска Унија.

Оваа конференција е еден од најважните настани кои се одвиваат на европско ниво за младинските политики, а истата овозможува дискусија за планирањето и имплементацијата на младинските политики  на европско ниво, со особен акцент на структурниот дијалог меѓу младите луѓе и носителите на одлуки.

Низ повеќе работилници и тркалезни маси, министрите/директорите за млади од Европа дебатираа за предизвиците со кои се соочуваат младите луѓе и кои се клучните приоритети кои треба да ги опфати новата Стратегија за млади на Европско ниво.

На состанокот, Спасески  ги презентираше македонските искуства од креирањето на Националната стратегија за млади 2016-2025, истакнувајќи дека оваа стратегија е резултат на инклузивен  процес во кој младите луѓе заеднички со институциите креираа документ кој ќе ја подобри нивната состојба во општеството, но и ќе овозможи имплементација на мерки и активности за младите луѓе во Република Македонија. Тој посочи дека овој документ е во корелација  со важните стратешки документи за млади на национално, но и европско ниво.

Покрај тоа, тој оствари и билатерални средби со своите колеги од регионот, но и останатите европски држави дискутирајќи за заедничките прашања кои се од интерес на државите и институциите одговорни за младински политики.

На овогодинешниот настан, присуствуваше и младинскиот претставник Филип Радевски кој беше избран на јавниот повик објавен од страна на Агенцијата за млади и спорт.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија