Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Меѓународен ден на лица со посебни потреби

Меѓународен ден на лица со посебни потреби

По повод Меѓународниот ден на лица со посебни потреби, Агенцијата за млади...

Фитнес зона во Општина Центар

Фитнес зона во Општина Центар

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски, во присуство на...

Гази Баба доби фитнес зона

Гази Баба доби фитнес зона

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски заедно со...

70 години Спортска Стрелачка Федерација

70 години Спортска Стрелачка Федерација

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски организираше прием...

Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Денес во просториите на Агенцијата за млади и спорт (АМС) беше организиран...

 • Меѓународен ден на лица со посебни потреби

  Меѓународен ден на лица со посебни потреби

 • Фитнес зона во Општина Центар

  Фитнес зона во Општина Центар

 • Гази Баба доби фитнес зона

  Гази Баба доби фитнес зона

 • 70 години Спортска Стрелачка Федерација

  70 години Спортска Стрелачка Федерација

 • Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

  Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Печати

Соопштение на Агенцијата за млади и спорт во врска со натпреварот помеѓу ФК Вардар и ФК Пелистер

вклучено . Објавено во Соопштенија

 

Агенцијата за млади и спорт најостро ги осудува инциденти предизвикани на натпреварот од Првата фудбалска лига на Македонија помеѓу ФК Вардар и ФК Пелистер.

Уништувањето и демолирањето на фудбалската арена “Филип II Македонски”(градена со средства од сите граѓани на Република Македонија) од страна на навивачите нанесува само недоместлива штета на фудбалот и спортот во Република Македонија.

Агенцијата за млади и спорт бара целосно почитување на одредбите од Европската конвенција за насилството и недостојното однесување на гледачите за време на спортските натпревари, особено на фудбалските натпревари.

Исто така, поради враќањето на довербата и гледаноста на македонскиот фудбал, Агенцијата за млади и спорт  во координација со ФФМ и Федерацијата за училишен спорт на Македонија започна иницијатива за групно носење ученици спортисти на натпреварите од Првата фудбалска лига на Македонија. Со тоа овозможивме спортистите ученици во живо да ги проследат фудбалските натпревари и да бидат поблиску до своите спортски идоли од Првата фудбалска лига. Но горенаведените негативни појави го спречуваат секој обид за враќање на довербата и гледаноста на македонскиот фудбал.  

Воедно сакаме да предупредиме и да укажеме на внимателност и претпазливост од страна на родителите. Секој родител кога ќе испрати дете на некој спортски натпревар, сака тоа да му се врати дома живо и здраво и со позитивни импресии од спортскиот натпревар.

Со цел превземање мерки во донесувањето ригорозни мерки во борбата против насилството на спортските терени, директорот на Агенцијата за млади и спорт м-р Лазар Поповски во најкраток рок ќе го свика Националното координативно тело за спречување на насилството на спортските терени. 

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија