Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

“Стоп на пороците кај младата популација”

“Стоп на пороците кај младата популација”

Агенцијата за млади и спорт продолжува со имплементацијата на Проектот...

Одржан прв јавен настан за Закон за млади

Одржан прв јавен настан за Закон за млади

По повод отпочнувањето на процесот за креирање на Законот за млади, вчера...

Соопштение

Соопштение

Агенцијата за млади и спорт за прв пат аплицираше за проект во Европската...

Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Денеска, директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски оствари...

 • “Стоп на пороците кај младата популација”

  “Стоп на пороците кај младата популација”

 • Одржан прв јавен настан за Закон за млади

  Одржан прв јавен настан за Закон за млади

 • Соопштение

  Соопштение

 • Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

  Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Печати

Договор за соработка помеѓу АМС и Факултетот за безбедност

вклучено . Објавено во Соопштенија

-      ams sredba fak bezbednost web 2

     

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски оствари работна средба со челните луѓе од Факултетот за безбедност, Продекан доц. д-р Марјан Ѓуровски и доц. д-р Јонче Ивановски.

Целта на разговорот беше договарање на соработка на факултетот со Агенцијата за млади и спорт, која ќе биде насочена кон зголемување на безбедноста во спортот, особено кај младите преку едукација, создавање професионален кадар, спроведување на истражувања од областа на безбедноста, како и развој и реализација на заеднички проекти.

Планирани се седум столбови на соработка:

      Вклучување на Факултет за безбедност  - Скопје во обуката и едукацијата во делот на безбедноста во спортот

-       Исражувања за причините и последиците од заканите и насилството кај младите и спортските натпревари

-       Официјална советодавна форма на Факултет за безбедност за Агенцијата за млади и спорт

-       Дијалог и дебата (конференции, месечни дебати, трибини) за младите и спортот

-       Студиска програма и модули за спортските работници, здруженија и навивачки групи, заедно со МВР за безбедноста во спортот и младите

-       Зајакнување на концептот на приватната безбедност со поддршка на МВР во обезбедување на спортските натпревари

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија