Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Објавен Конкурсот за младински преставник во УО на РИКО

Објавен Конкурсот за младински преставник во УО на РИКО

На 27 август 2015 г. во рамки на Самитот за Западен Балкан одржан во Виена...

Прва работна средба на работната група за избор на младински преставник во ОУ на РИКО

Прва работна средба на работната група за избор на младински преставник во ОУ на РИКО

На 27 август 2015 г. во рамки на Самитот за Западен Балкан одржан во Виена...

Панел дискусија „Колку се почитуваат работничките права на младите во РМ?“

Панел дискусија „Колку се почитуваат работничките права на младите во РМ?“

Инфо центарот на ЕУ беше местото на одржување на панел дискусијата...

Работна средба со спортски работници и спортски федерации

Работна средба со спортски работници и спортски федерации

Денеска, Премиерот Зоран Заев заедно со директорот на Агенција за млади и...

Каевски ја предводи владината делегација од Агенцијата за млади и спорт на Форум за млади во Њујорк

Каевски ја предводи владината делегација од Агенцијата за млади и спорт на Форум за млади во Њујорк

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски имаше свое излагање...

 • Објавен Конкурсот за младински преставник во УО на РИКО

  Објавен Конкурсот за младински преставник во УО на РИКО

 • Прва работна средба на работната група за избор на младински преставник во ОУ на РИКО

  Прва работна средба на работната група за избор на младински преставник во ОУ...

 • Панел дискусија „Колку се почитуваат работничките права на младите во РМ?“

  Панел дискусија „Колку се почитуваат работничките права на младите во РМ?“

 • Работна средба со спортски работници и спортски федерации

  Работна средба со спортски работници и спортски федерации

 • Каевски ја предводи владината делегација од Агенцијата за млади и спорт на Форум за млади во Њујорк

  Каевски ја предводи владината делегација од Агенцијата за млади и спорт на...

Печати

Доворено склучување на меморандум меѓу АМС и НМСМ

вклучено . Објавено во Соопштенија

AMS NMSM web 2

Партнерството меѓу Агенцијата за млади и спорт и Националниот младински совет на Македонија се зацврстува.

Денеска се одржа уште една средба во рамки на редовно воспоставената соработка.

Се разговараше за претстојниот Меѓународен ден за млади, креирањето на новиот Буџет на Агенцијата за млади и спорт и актуелни прашања поврзани со младинските политики.

Во организација на АМС и НМСМ се организира отворен настан, во сабота (12.08.2017), во Градскиот парк (Школка), со почеток во 18:00 часот. На настанот ќе се одржи дебата за Младинската Гаранција и ќе следува музички дел со бенд и диџеи.

На овој настан за млади ќе се потпише и Меморандум за соработка меѓу АМС и НМСМ.

На работната средба се дискутираше и за проектите за 2018 година. Се предвидуваат значајни активности околу промоцијата на Младинската Гаранција, доближувањето на оваа мерка до секој млад човек, моделот на соработка меѓу државните институции и приватниот сектор.

Се разговараше и за зголемена помош за лицата со инвалидитет, кадешто покрај подобрување на условите, потребно е и нивна дополнителна вклученост во општествено – политичките процеси. Овие лица значително ќе бидат претставени во новиот Буџет.

Исто така, присутните разговараа и за проекти за млади од областа на претприемништвото, културата и се нагласи важноста проектите да се реализираат во соработка со надлежните институции.

                                                               AMS NMSM web3

 

                          

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија