Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Обука за претставници од единиците на локална самоуправа и локални младински совети

Обука за претставници од единиците на локална самоуправа и локални младински совети

Обуката се организира од страна на Советот на Европа и Агенцијата за млади...

Конституиран е Советот за спорт, заедно градиме Стратегија за развој на спортот

Конституиран е Советот за спорт, заедно градиме Стратегија за развој на спортот

Денеска во Агенцијата за млади и спорт се одржа Конститутивна седница на...

План за спроведување на Младинската Гаранција

План за спроведување на Младинската Гаранција

За спроведувањето на Младинската Гаранција, вклученоста на надлежните...

Млади и активни - дебата, музика и дружење!

Млади и активни - дебата, музика и дружење!

По повод 12-ти август, Меѓународниот ден на младите, Агенцијата за млади и...

Средба АМС – МОК: Јакнење на капацитетите на спортските работници е една од целите

Средба АМС – МОК: Јакнење на капацитетите на спортските работници е една од целите

Директорот на Агенција за млади и спорт, Дарко Каевски се сретна со...

 • Обука за претставници од единиците на локална самоуправа и локални младински совети

  Обука за претставници од единиците на локална самоуправа и локални младински...

 • Конституиран е Советот за спорт, заедно градиме Стратегија за развој на спортот

  Конституиран е Советот за спорт, заедно градиме Стратегија за развој на спортот

 • План за спроведување на Младинската Гаранција

  План за спроведување на Младинската Гаранција

 • Млади и активни - дебата, музика и дружење!

  Млади и активни - дебата, музика и дружење!

 • Средба АМС – МОК: Јакнење на капацитетите на спортските работници е една од целите

  Средба АМС – МОК: Јакнење на капацитетите на спортските работници е една од...

Печати

Велосипедска тура “Западна Магистрала” по повод 8 Септември

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams vel.tura web 2

Сојузот на спортови на Скопје, по повод денот на осамостојување на Република Македонија – 8 Септември, ја организира традиционалната велосипедска тура Западна магистрала, на 02.09./Сабота/ 2017г.

Настанот ќе се одржи на релација Маврово, Стража, Кичево, Демир Хисар, Битола во должина од 120 км.

Саатница на движењето: Почеток од маврово во 7.30 часот, Стража-официјален СТАРТ во 8 часот, Кичево во 9, Демир Хисар во 10.30, а пристигањето во Битола ќе биде околу 13.00 часот во центарот пред хотел Епинал.

Учесниците на настанот /традиционално од 2012 година/ се:велосипедскиот ветеран Ѓорѓи Кузмановски на возраст од 76 години и Дејан Момировски на 50 годишна возраст, исто така ветеран во велосипедскиот спорт.

Во караванот се две возила соодветно означени со по 2 придружника. Вкупно караванот ќе брои 6 учесници, а од настанот ќе биде подготвен снимен материјал.

Овој настан е дел од програмата на Агенцијата за млади и спорт на РМ за одбележување на празникот 8 Септември. Секоја година настанот се одржува на различни дестинации низ Македонија.

Во организација на настанот е вклучен и Сојузот на спортови на Битола.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија