Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Објавен Конкурсот за младински преставник во УО на РИКО

Објавен Конкурсот за младински преставник во УО на РИКО

На 27 август 2015 г. во рамки на Самитот за Западен Балкан одржан во Виена...

Прва работна средба на работната група за избор на младински преставник во ОУ на РИКО

Прва работна средба на работната група за избор на младински преставник во ОУ на РИКО

На 27 август 2015 г. во рамки на Самитот за Западен Балкан одржан во Виена...

Панел дискусија „Колку се почитуваат работничките права на младите во РМ?“

Панел дискусија „Колку се почитуваат работничките права на младите во РМ?“

Инфо центарот на ЕУ беше местото на одржување на панел дискусијата...

Работна средба со спортски работници и спортски федерации

Работна средба со спортски работници и спортски федерации

Денеска, Премиерот Зоран Заев заедно со директорот на Агенција за млади и...

Каевски ја предводи владината делегација од Агенцијата за млади и спорт на Форум за млади во Њујорк

Каевски ја предводи владината делегација од Агенцијата за млади и спорт на Форум за млади во Њујорк

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски имаше свое излагање...

 • Објавен Конкурсот за младински преставник во УО на РИКО

  Објавен Конкурсот за младински преставник во УО на РИКО

 • Прва работна средба на работната група за избор на младински преставник во ОУ на РИКО

  Прва работна средба на работната група за избор на младински преставник во ОУ...

 • Панел дискусија „Колку се почитуваат работничките права на младите во РМ?“

  Панел дискусија „Колку се почитуваат работничките права на младите во РМ?“

 • Работна средба со спортски работници и спортски федерации

  Работна средба со спортски работници и спортски федерации

 • Каевски ја предводи владината делегација од Агенцијата за млади и спорт на Форум за млади во Њујорк

  Каевски ја предводи владината делегација од Агенцијата за млади и спорт на...

Печати

По повод 40-годишнината на карате клубот “Шкендија” од Тетово се одржа меѓународниот карате турнир „ЗЛАТЕН КУП ШКЕНДИЈА 2017“

вклучено . Објавено во Соопштенија

 

 Tetovo Skendija Kup 11

По повод 40 години од основањето на карате клубот „ШКЕНДИЈА“ – Тетово, на 24.09.2017 (недела), беше одржан меѓународен карате турнир „ЗЛАТЕН КУП ШКЕНДИЈА 2017“ во организација на карате клубот Шкендија - Тетово. На истиот учество зедоа спортисти и претставници од Р. Македонија, Р. Албанија, Р.Црнагора, Р.Косово, Р.Бугарија, Р.Србија, од 32 клубови со околу 300 натпреварувачи.   

Tetovo Skendija Kup 2

   Турнирот се одржа во Тетово во спортската сала во средното медицинско училиште Никола Штејн, натпреварот се одржуваше во двете карате дисциплини КАТА и КУМИТЕ, истиот се одржуваше на 3 борилишта. На оваа спортска манифестација голема чест со своето присуство одадоа

-          Заменик премирот на Владата на Р.Македонија г. Хазби Лика,

-          Заменик директорот на АМС на Р.Македонија г. Газменд Ритеми,

-          Претеседателот на Карате Федерација на Македонија г. Драган Стојановски,

-          Членот на извршниот одвор на Карате Федерација на Македонија г. Горан Милковски,

-          Претседателот на Албанската Карате Федерација г. Петрит Баба,

-          Потпреседателот на Карате Федерација на Косово г. Миљазим Халити,

-          Претставник од Карате клубовите од Црна Гора г. Скендер Таири

    Како и многу други гости ветерани од карате спортот од Р. Македонија и други места и голем број на претставници на клубови.Организаторот по повод 40 години од карате клуб Шкендија им додели плакети, признанија и златниот медалји за 40 годишнината на карате клубот “Шкендија”- Тетово. Како најмасовен клуб во турнирот од внатрешноста  е прогласен КК.ФОРЦА” - Скопје и најмасовен клуб од странство е прогласен КК. КАСТРИОТИ” од Урошевац Р. Косово и најуспешни клубови со повеќе добиени медалји се прогласени клубовите: КК. ФОРЦА” – Скопје,КК. УРБАН ИНВЕСТ- Кавадарции и КК. ФУНАКОШИ ГИЧИН – Скопје.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија