Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Скопје трча

Скопје трча

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод...

Јавен повик за доделување награди за Млади талентирани лица

Јавен повик за доделување награди за Млади талентирани лица

Агенцијата за млади и спорт, следејќи ги младинските трендови,...

Објавени Конкурсот за млади поети и Конкурсот за млади уметници од Проектите за млади на Агенцијата за млади и спорт

Објавени Конкурсот за млади поети и Конкурсот за млади уметници од Проектите за млади на Агенцијата за млади и спорт

Агенцијата за млади и спорт, следејќи ги младинските трендови, петти пат по...

Европска недела на спортот во Македонија

Европска недела на спортот во Македонија

По повод започнувањето на најголемиот спортски настан во Европа –...

Македонија домаќин на состанокот на Регионалната анти-допинг организација

Македонија домаќин на состанокот на Регионалната анти-допинг организација

Агенцијата за млади и спорт во периодот од 5-8 септември e домаќин на...

 • Скопје трча

  Скопје трча

 • Јавен повик за доделување награди за Млади талентирани лица

  Јавен повик за доделување награди за Млади талентирани лица

 • Објавени Конкурсот за млади поети и Конкурсот за млади уметници од Проектите за млади на Агенцијата за млади и спорт

  Објавени Конкурсот за млади поети и Конкурсот за млади уметници од Проектите...

 • Европска недела на спортот во Македонија

  Европска недела на спортот во Македонија

 • Македонија домаќин на состанокот на Регионалната анти-допинг организација

  Македонија домаќин на состанокот на Регионалната анти-допинг организација

Печати

Приоритетни политики за млади за 2018-та година

вклучено . Објавено во Соопштенија

 

Kaevski NDI

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски присуствуваше на консултативна средба во организација на Клубот за младински прашања и политики при Собранието на Република Македонија и Националниот Демократски Институт.
На средбата се разговараше за младинското учество, образованието, младинската работа и вработувањето за млади. Каевски говореше за приоритетите на кои се фокусира Агенцијата за млади и спорт во претстојниот период и во 2018-та година.Значаен акцент се става на подигнување на студентскиот стандард. Затоа се предвидува изработка на концепт за студентска платежна картичка, каде што студентите ќе имаат попусти и бенефиции во угостителски објекти, културни и образовни установи, спортски настани. Исто така, младинското учество ќе се зајакнува преку унапредување на локалните младински совети кои ќе бидат вистински претставничките тела на младите на локално ниво. Во моментов се изготвува Прирачник за работата на овие совети. Агенцијата за млади и спорт работи и на зголемена афирмација на Регионалната канцеларија за младинска соработка и информирање на младите луѓе да аплицираат со свои проекти. Во 2018-та година започнуваат и консултативни средби за изработка на Законот за млади, како акт кој треба да ги штити интересите на младите и да биде креиран токму со најзасегнатите страни.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија