Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

“Стоп на пороците кај младата популација”

“Стоп на пороците кај младата популација”

Агенцијата за млади и спорт продолжува со имплементацијата на Проектот...

Одржан прв јавен настан за Закон за млади

Одржан прв јавен настан за Закон за млади

По повод отпочнувањето на процесот за креирање на Законот за млади, вчера...

Соопштение

Соопштение

Агенцијата за млади и спорт за прв пат аплицираше за проект во Европската...

Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Денеска, директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски оствари...

 • “Стоп на пороците кај младата популација”

  “Стоп на пороците кај младата популација”

 • Одржан прв јавен настан за Закон за млади

  Одржан прв јавен настан за Закон за млади

 • Соопштение

  Соопштение

 • Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

  Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Печати

Прогласени добитниците на наградите од проектот “Најдобри млади уметници”

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams umetnici 2

Како завршен настан од проектот ,,Млади Уметници” кој започна со објавување на Конкурс од страна на Агенцијата за млади и спорт, се постави изложба од пристигнатите дела на млади автори, чие отворање се случи во Национална галерија на Македонија, објект Мала Станица - 2 кат.

На свеченото отварање беа прогласени добитниците на наградите во пет категории (сликарство, скулптура, фотографија, графика и графички дизајн), а наградите за најдобрите ги врачи директорот на Агецијата замлади и спорт Дарко Каевски.

Во категоријата Графички дизајн се пристигнати 6 дела, а наградата се доделува на авторот Антонио Пирковски, со делото „Censored“.

Во категоријата Сликарство, пристигнати се 24 дела, а наградата се доделува на авторот Ивана Горичан, со делото под наслов „Естетика на парите“, техника колаж.

Во категоријата Графика, пристигнати се 7 дела, а награда се доделува на авторот Марко Вуисиќ, со делото „Симбиотска љубов“

Во категоријата Фотографија, пристигнати се 15 дела, а награда се доделува на авторот Теодор Ангеловски, без наслов.

Во категоријата Скулптура, пристигнати се 8 дела, а наградата се доделува на авторот Мариго Исеини, за делото „Магнологија”.

Сите првонаградени автори добија ваучери од по 40 000 денари, а нивните дела можат да се видат на изложбата во Националната галерија – Мала станица до сабота.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија