Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

“Стоп на пороците кај младата популација”

“Стоп на пороците кај младата популација”

Агенцијата за млади и спорт продолжува со имплементацијата на Проектот...

Одржан прв јавен настан за Закон за млади

Одржан прв јавен настан за Закон за млади

По повод отпочнувањето на процесот за креирање на Законот за млади, вчера...

Соопштение

Соопштение

Агенцијата за млади и спорт за прв пат аплицираше за проект во Европската...

Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Денеска, директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски оствари...

 • “Стоп на пороците кај младата популација”

  “Стоп на пороците кај младата популација”

 • Одржан прв јавен настан за Закон за млади

  Одржан прв јавен настан за Закон за млади

 • Соопштение

  Соопштение

 • Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

  Средба по повод процесот и активностите на RYCO канцеларијата

Печати

Средба Каевски-Костелиќ

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams sredba hr web 2

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски во рамките на работната посета на Хрватска, оствари билатерална средба со хрватската владина делегација предводена од генералниот Државен секретар за спорт, Јаница Костелиќ. Каевски на средбата се заблагодари за укажаната прилика и истакна дека билатералната соработка и унапредување на заедничкото пријателство со Хрватска е еден од приоритети за регионална соработка на Агенцијата за млади и спорт. 

Двете страни на средбата разменија искуства во делот на врвниот спорт, искористувањето на објектите за спорт и предлози во насока на развој спортот.. Каевски на крајот од средбата упати покана до хрватската владина делегација за возвратна средба во Македонија, со една цел, продлабочување на регионалната соработка во областа на спортот и трансфер на искуства и спортска експертиза поврзана со повеќе процеси кои се дел од спортот. Костелиќ, се заблагодари за посетата и остварената средба со македонската делегација и изрази задоволство за поканата за возвратна средба во Македонија. Таа додаде дека очекува ваквите средби да бидат редовни и да вродат со плод, со една цел за создавање повеќе предуслови за развој на регионалниот спорт.

ams hr web3

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија