Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Прием на бронзениот Егоров од Европското првенство во борење, Букурешт

Прием на бронзениот Егоров од Европското првенство во борење, Букурешт

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски, му го честиташе...

ИКАС 2019 и Европски куп во спуст на дива вода викендов на Матка

ИКАС 2019 и Европски куп во спуст на дива вода викендов на Матка

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод 51-от...

Европска бронза за Емил Павлов

Европска бронза за Емил Павлов

Нашите каратисти имаа успешен настап на Европското првенство во карате, кое...

 Светската танцова елита во Скопје

Светската танцова елита во Скопје

Танцовата федерација во соработка со Агенцијата за млади и спорт и...

Скопје домаќин на Европскиот шаховски шампионат

Скопје домаќин на Европскиот шаховски шампионат

Европскиот шампионат во шах во поединечна конкуренција беше свечено пуштен...

 • Прием на бронзениот Егоров од Европското првенство во борење, Букурешт

  Прием на бронзениот Егоров од Европското првенство во борење, Букурешт

 • ИКАС 2019 и Европски куп во спуст на дива вода викендов на Матка

  ИКАС 2019 и Европски куп во спуст на дива вода викендов на Матка

 • Европска бронза за Емил Павлов

  Европска бронза за Емил Павлов

 • Светската танцова елита во Скопје

  Светската танцова елита во Скопје

 • Скопје домаќин на Европскиот шаховски шампионат

  Скопје домаќин на Европскиот шаховски шампионат

Печати

Конкурс за студирање во Руската федерација

вклучено . Објавено во Соопштенија

Амбасадата на Руската федерација информира за можноста за плицирање на младите за студирање во Русија.

Станува збор за 40 стипендии, кои освен студирање ќе покријат и сместување, во зависност од образовните институции спремни да примат странски државјани на обучување. Регистрација на кандидатите и пополнување на анкетата може да се извршина Russia.Study(http://www.russia.study).

Како што информираат од Амбасадата на Руската федерација, потребни документи за учество во интервјуто се:

- Целосно пополнета анкета.

- Копија од пасошот од РепубликаМакедонија (за рускидржавјани исто такакопија од пасошот од 

  РускатаФедерација).

- Копија на документи за образование и (или) квалификации ако во моментот на формирање на

 досието недостасува диплома (за која е во тек образованието) тогаш да се достави документ или

 диплома како доказ од претходното образование (последнотосвидетелство).

- Дополнителни документи (награди, благодарници и слично) – по желба.

 Регистрација на кандидатите во електронскиот систем на Russia.Study (http://www.russia.study), пополнување на анкетата и прикачување на скениранидокументи кои што се потребни за учествување на конкурсот (крајниот рок е 16 март).

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија