Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Објавен јавниот повик за учество во обука за претприемништво и деловни вештини

Објавен јавниот повик за учество во обука за претприемништво и деловни вештини

Агенцијата за млади и спорт, во насока на развивање на претмприемаштвото...

Објавени Конкурсот за млади поети и Конкурсот за млади уметници од Проектите за млади на Агенцијата за млади и спорт

Објавени Конкурсот за млади поети и Конкурсот за млади уметници од Проектите за млади на Агенцијата за млади и спорт

Агенцијата за млади и спорт, следејќи ги младинските трендови, петти пат по...

Доделена Државната награда за остварување во спортот ,,8-ми септември ''

Доделена Државната награда за остварување во спортот ,,8-ми септември ''

Денес во кристалната сала на Собранието на Република Северна Македонија се...

Агенцијата за млади и спорт со поддршка на младите хемичари

Агенцијата за млади и спорт со поддршка на младите хемичари

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски присуствуваше на...

Одбележан

Одбележан "Ден на млади"

По повод Меѓународниот ден на млади, се одржа настан организиран од страна...

 • Објавен јавниот повик за учество во обука за претприемништво и деловни вештини

  Објавен јавниот повик за учество во обука за претприемништво и деловни вештини

 • Објавени Конкурсот за млади поети и Конкурсот за млади уметници од Проектите за млади на Агенцијата за млади и спорт

  Објавени Конкурсот за млади поети и Конкурсот за млади уметници од Проектите...

 • Доделена Државната награда за остварување во спортот ,,8-ми септември ''

  Доделена Државната награда за остварување во спортот ,,8-ми септември ''

 • Агенцијата за млади и спорт со поддршка на младите хемичари

  Агенцијата за млади и спорт со поддршка на младите хемичари

 • Одбележан

  Одбележан "Ден на млади"

Печати

Отворено државното првенство во кошарка за основки

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams dk kos

Денес во просториите на спортската сала ,,Методија Андонов Ченто” директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски заедно со градоначалникот на општина Гази Баба Борче Ѓеорѓиевски и претседателот на Федерацијата за училишен спорт на Македонија, Александар Туфекчиевски го отворија државното училишно првенство во кошарка за девојчиња.

Каевски истакна дека му претставува чест и задоволство што се наоѓа меѓу македонските кошаркарски таленти, кои во иднина ќе го облечат националниот жолто-црвен дрес и ќе ги преставуваа боите на Македонија.

- Да се биде меѓу вас, меѓу македонските кошаркарски таленти, од кои очекувам во иднина да го облечат националниот жолто-црвен дрес и да ги преставуваат боите на Македонија, е огромна чест и задоволство. Се надевам дека од овие натпревари ќе излезат идните Моника Гавриловска, Јелена Антиќ и Анжелика Митрашиновиќ и ќе претставуваат гордост за Македонија.Официјално ги прогласувам за отворени кошаркарските игри за основни училишта, - изјави Каевски.

Од основните училишта кои се пласираа на финалните игри на државното училишно кошаркарско првенство се тимовите на:

ОУ„ДАНЕ КРАПЧЕВ“ – СКОПЈЕ

ОУ „КУЗМАН ШАПКАРЕВ“ – СКОПЈЕ

ОУ „ВАНЧО ПРКЕ“ – ДЕЛЧЕВО

ОУ „ЈОСИП БРОЗ ТИТО“ – СТРУГА

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија