Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници

Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници"

  Музејот на град Скопје е местото каде денес беше отворена изложбата...

Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС

Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС" за 2019 година

Агенцијата за млади и спорт (АМС) по шести пат го реализира проектот за...

Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

Градот Скопје се приклучи на кампањата на Агенцијата за млади и спорт и...

Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски, на покана на...

Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Агенцијата  за млади и спорт продолжува со имплементацијата на...

 • Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници

  Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници"

 • Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС

  Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС" за 2019...

 • Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

  Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

 • Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

  Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на...

 • Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

  Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Печати

Францускиот амбасадор во Македонија домаќин на состанокот за поддршка на RYCO

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams dk fr amb

Темата на состанокот беше изнаоѓање изводливи начини за понатамошно зајакнување на меѓусебната соработка за RYCO (регионална канцеларија за младинска соработка на Западен Балкан и нејзините поддржувачи во Македонија. Ова беше дискутирано на работниот состанок во резиденцијата на амбасадорот на Франција во Македонија, г-дин Кристијан Тимоние.

Македонскиот министер за образование и наука, Арбен Адеми, претставникот на македонското Министерство за надворешни работи Елена Грабул, како и директорот на Агенција за млади и спорт Дарко Каевски, ја изразија својата континуирана посветеност RYCO да биде зајакнатна национално ниво и ја истакнаа својата подготвеност да се промовира RYCO и неговата работа и надвор од земјите на Западен Балкан.

Со вакви средби, RYCO локалната подружница во Македонија станува дел од процесите на креирање политики на национално и регионално ниво.

Идеи и предлози од македонските министерства, како и Амбасадата на Франција се повеќе од добредојдени, RYCO локалната филијала со директорот во Македонија г-дин Алберт Хани ги информира учесниците на состанокот за тоа што го прави RYCO во моментот, од поддржаните проекти за RYCO , првиот Отворен повик за предлог проекти.

RYCO локалната подружница во Македонија се заблагодари на Амбасадата на Франција за олеснување на целокупниот процес на RYCO, особено наамбасадорот Тимоние, но и неговиот персонал, аташе г-ѓа Џули Маврал, директор на Францускиот културен центар Емануел Рембер и културен аташе г-дин Бранко Чобанов.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија