Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Прием на бронзениот Егоров од Европското првенство во борење, Букурешт

Прием на бронзениот Егоров од Европското првенство во борење, Букурешт

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски, му го честиташе...

ИКАС 2019 и Европски куп во спуст на дива вода викендов на Матка

ИКАС 2019 и Европски куп во спуст на дива вода викендов на Матка

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод 51-от...

Европска бронза за Емил Павлов

Европска бронза за Емил Павлов

Нашите каратисти имаа успешен настап на Европското првенство во карате, кое...

 Светската танцова елита во Скопје

Светската танцова елита во Скопје

Танцовата федерација во соработка со Агенцијата за млади и спорт и...

Скопје домаќин на Европскиот шаховски шампионат

Скопје домаќин на Европскиот шаховски шампионат

Европскиот шампионат во шах во поединечна конкуренција беше свечено пуштен...

 • Прием на бронзениот Егоров од Европското првенство во борење, Букурешт

  Прием на бронзениот Егоров од Европското првенство во борење, Букурешт

 • ИКАС 2019 и Европски куп во спуст на дива вода викендов на Матка

  ИКАС 2019 и Европски куп во спуст на дива вода викендов на Матка

 • Европска бронза за Емил Павлов

  Европска бронза за Емил Павлов

 • Светската танцова елита во Скопје

  Светската танцова елита во Скопје

 • Скопје домаќин на Европскиот шаховски шампионат

  Скопје домаќин на Европскиот шаховски шампионат

Печати

Прогласени најдобрите млади поети

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams sredba poeti

Агенцијата за млади и спорт продолжува со реализација на проекти за млади.

Млади поети е еден од проектите кои имаат за цел да ја поттикнат поетската кретивноста на младите.

Оваа година, авторските творби беа наградувани во две категории.

Во првата категорија 15-20 години, прво наградена е авторската творба Танцот на дождот на Ева Столевска, додека пак второнаградена е Свилена елегија на Иван Јовановски.

Третопласирана е творбата под наслов Магла на Дарко Дашковски.

Во категорија од 21 до 29 години, Деца од песок на Андријана Пецова е првонаградена, а Перцепција на љубовта на Марија Младеноска е второ наградена творба.

Кај трето наградената творба Цефеида на патот кон дома, како автор се јавува Мануела Златкова. 

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија