Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Меѓународен ден на лица со посебни потреби

Меѓународен ден на лица со посебни потреби

По повод Меѓународниот ден на лица со посебни потреби, Агенцијата за млади...

Фитнес зона во Општина Центар

Фитнес зона во Општина Центар

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски, во присуство на...

Гази Баба доби фитнес зона

Гази Баба доби фитнес зона

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски заедно со...

70 години Спортска Стрелачка Федерација

70 години Спортска Стрелачка Федерација

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски организираше прием...

Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Денес во просториите на Агенцијата за млади и спорт (АМС) беше организиран...

 • Меѓународен ден на лица со посебни потреби

  Меѓународен ден на лица со посебни потреби

 • Фитнес зона во Општина Центар

  Фитнес зона во Општина Центар

 • Гази Баба доби фитнес зона

  Гази Баба доби фитнес зона

 • 70 години Спортска Стрелачка Федерација

  70 години Спортска Стрелачка Федерација

 • Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

  Македонија горда на шампионите-прво место Светски Куп пара ХипХоп

Печати

Каевски на Конференција на тема „Зошто Закон за млади во Р.М.“

вклучено . Објавено во Соопштенија

 ams nmsm dk

Денес директорот на Агенција за млади и спорт присуствуваше на конференцијата „Зошто Закон за млади во Р.М.“, која беше организирана од страна на Националниот младински совет на Македонија.

Во своето излагање тој ја потенцираше важноста од креирање на вакво законско решение кое ќе ги штити интересот и правата на младите луѓе и ќе овозможи регулација на младинските прашања.

Тој ја потенцираше волјата на институциите кон креирање решение кое ги задоволува барањата на сите засегнати страни, а како што истакна отворениот и инклузивен процес кој е во тек само го потврдува тоа. Преку овој процес даваме пример за тоа како младите и институциите можат да седат заедно на иста маса и да одлучуваат за потребите и приоритетите во младинскиот сектор,бидејќи  тоа е вистинскиот начин за креирање на квалитетни младински политики.

Покрај директорот на Агенција за млади и спорт, панелисти на настанот беа и Блажен Малевски – претседател на Национален младински совет на Македонија и Ивана Туфегџиќ – пратеник во Собранието на Р.М. кои ги истакнаа соите перспективи по ова прашање.

Очекувањата се на почетокот на следната година да се усвои предлог текст за Закон за млади, кој преку широк консултативен процес ќе се претстави пред младите, а по прочистување на текстот истиот ќе се пушти во Собраниска процедура.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија