Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници

Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници"

  Музејот на град Скопје е местото каде денес беше отворена изложбата...

Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС

Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС" за 2019 година

Агенцијата за млади и спорт (АМС) по шести пат го реализира проектот за...

Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

Градот Скопје се приклучи на кампањата на Агенцијата за млади и спорт и...

Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски, на покана на...

Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Агенцијата  за млади и спорт продолжува со имплементацијата на...

 • Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници

  Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници"

 • Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС

  Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС" за 2019...

 • Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

  Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

 • Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

  Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на...

 • Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

  Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Печати

АМС и МВР со заеднички кампањи

вклучено . Објавено во Соопштенија


ams kampanja w2

Агенцијата за млади и спорт во соработка со Министерството за внатрешни работи и Националниот комитет за спречување на тероризам и насилен екстремизам, во Клубот на Пратеници го најави почетокот на промоцијата на Кампањата Против Говорот на омраза и подигнување на свеста кај младите за Безбедност во сообраќајот.

На настанот свое обраќање имаа Министерот за внатрешни работи, г-дин Оливер Спасовски, директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски и националниот координатор на Националниот комитет за спречување на тероризам и насилен екстремизам г-дин Борче Петревски.

На настанот свое обраќање имаа Министерот за внатрешни работи, г-дин Оливер Спасовски, директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски и националниот координатор на Националниот комитет за спречување на тероризам и насилен екстремизам г-дин Борче Петревски.

Се работи за две кампањи кои ги ќе ги реализираат АМС, МВР и Националниот комитет за спречување на тероризам и насилен екстремизам.

Кампањите имаат безвременска рамка и ќе се спроведуваат во текот на целата година.

Планирана е реализација на работилници во повеќе општини во градот Скопје на кои ќе се третираат прашања кои се однесуваат на насилството и надминување на предрасудите и стереотипите помеѓу младите, но ќе се организираат и едукативни работилници со други здруженија.

Од досегашните искуства може да констатираме дека третирањето на безбедносните прашања и проблеми не треба да биде изолирано, а соработката по оваа проблематика со надлежните министерства, државни агенции и невладини организации е неминовна.

Безбедноста зависи од сите нас и сите ние заеднички треба да се грижиме за неа.

Сите сме свесни дека насилството раѓа само поголемо насилство, и претставува лош пример за младите, кои се почесто се жртви на насилство или сами го предизвикуваат.

Агенцијата за млади и спорт ја започнува оваа кампања , и преку видео спотови , со кој се праќаат моќни пораки.

Покрај Кампањата за говор на омраза, паралелно ќе се спроведува и Кампањата за безбедност во сообраќајот.

Почитувањето на сообраќајните правила и прописи, не е право на избор, туку задолжителна обврска. Сообраќајот не простува грешки!

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија