Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници

Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници"

  Музејот на град Скопје е местото каде денес беше отворена изложбата...

Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС

Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС" за 2019 година

Агенцијата за млади и спорт (АМС) по шести пат го реализира проектот за...

Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

Градот Скопје се приклучи на кампањата на Агенцијата за млади и спорт и...

Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски, на покана на...

Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Агенцијата  за млади и спорт продолжува со имплементацијата на...

 • Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници

  Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници"

 • Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС

  Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС" за 2019...

 • Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

  Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

 • Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

  Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на...

 • Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

  Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Печати

Светската танцова елита во Скопје

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams pres tanci

Танцовата федерација во соработка со Агенцијата за млади и спорт и Танцовиот клуб Прима Данцаза прв пат во нашава држава ги организира следниве натпревари:

WDSF WORD OPEN STANDARD & LATIN

-WDSF OPEN STANDARD & LATIN  za YOUTH

-WDSF OPEN STANDARD za SENIOR 2

-WDSF OPEN STANDARD za SENIOR 3

-WDSF OPEN STANDARD za SENIOR 4

-DSE STANDARD & LATIN za JUVENILE

-DSE STANDARD & LATIN za JUNIOR 1

-DSE STANDARD & LATIN za JUNOR 2

-WDSF MODERN DANCES

По тој повод, Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција, на која присуствуваа водечките лица на Танцовата федерација на Македонија, претседателот на Танцовата спортска федерација на Црна Гора и WDSF интернационален судија Милош Рабреновиќ и директорот на Агенцијата за млади и спорт Дарко Каевски.

Преку 2500 натпреварувачи во латино, стандард и модерни танци од 38 држави, меѓу кои седум од 15-те првопласирани танцови двојки ќе настапат во Вип Арена Борис Трајковски.

Програмата започнува утре со почеток од 8 часот, а вечерниот термин од 19 часот е резервиран за полуфинални и финални натпревари.

Во недела натпреварите започнуваат од 9 часот во големата сала, додека пак во малата сала со почеток од 7 часот изутрина ќе се одржи тренинг танцов камп, како и меч анализи.

На овој натпревар, на кој ќе се  претстави светската танцова елита завршниот збор ќе го дадат преку 33 светски познати WDSF судии од преку 26 држави.

За сите оние кои нема да имаат можност да присуствуваат на натпреварите, истите можат да ги следат на Live Stream канал на Web страната на светската танцова федерација.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија