Печати

Јавен повик за млади и талентирани лица

Напишано од administrator вклучено . Објавено во Соопштенија

AMS LOGO KONKURS

Агенцијата за млади и спорт објавува Јавен повик за доделување на награди за Млади талентирани лица.

AMS LOGO KONKURS

Врз основа на програмата за работа за 2020 година на Агенцијата за млади и спорт, Сектор  млади, како и Правилникот за определување постапка и утврдување на критериуми за  доделување на награди на млади талентирани лица во Република Северна Македонија, донесен од страна на директорот на Агенцијата за млади и спорт, со бр. 01-1612/1 од 03.08.2018 година, се објавува

                                                                                                       

ЈАВЕН ПОВИК 

                                                                                           

Агенцијата за млади и спорт објавува Јавен повик за доделување на награди за Млади талентирани лица.                                                                                         

На повикот можат да се пријават:                                                   

  1.  млади лица кои се дел од тимот кој ќе учествува на меѓународни натпревари по завршени селекциони натпревари, кој сеучесници на државните натпревари организирни од страна на лиценцирани Здруженија на наставници од страна на Министерство за образование и наука, со доставување на следната документацијa :                                                                 

1. исправа за лична идентификација                                             

2. извештај од оддржаниот државен натпревар                      

3. извештај од оддржаниот селекционен натпревар и рангирање на учениците за учество на меѓународен натпревар                                   

4. копија од решение за акредитација на Здружението на наставници за организирање на државни натпревари, издадено од Министерство за образование и наука                                                                                                                             

   

II. млади лица кои имаат освоено прво, второ или трето место на организирани меѓународни натпревари со доставување наследната документација:

1.исправа за лична идентификација                                            

2. диплома/извештај за освоено прво,второ или трето место                                                                         

3. потврда за редовен студент/ученик                                         

4. Потврда (уплата на котизација) за учествона меѓународен натпревар                                                     

5. Уверение за државјанство                                                            

Младите лица кои ги исполнуваат условите  ќе бидат наградени со еднократен паричен  надомест со висина од две просечни нето плати исплатени по работник во Република Северна Македонија во последните два месеци пред доделување на наградата (објавен просек од страна на Државен Завод за статистика на Република Северна Македонија).                                           

 

Агенцијата за млади и спорт ги охрабрува сите, млади луѓе на возраст од 15 до 29 години, кои ги исполнуваат условите, а освоиле награда во текот на 2020 година, да ја достават потребната документација до:                                                                                                                                                                                                                                             

Агенција за млади и спорт, Сeктор млади                               

Ул. Македонија 38, 1000 Скопје (Палата „Панко Брашнаров“)                                                            

со назнака „Млади талентирани лица “                                  

или лично, во Архивата на Агенција за млади и спорт.

                                                                                    

За дополнителни информации заинтересираните  можат да се обратат mail:Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. секој работен ден од 8.30 до 16.30 часот, или во просториите на Агенција за млади и спорт, Сектор млади.                             

                                                                                                                         

Јавниот повик ќе трае до искористување на средствата предвидени за оваа намена за  2020 година. Документацијата за лична идентификација по завршување на постапката ќе биде уништена согласно законот за заштита на лични податоци.                    

                                                                                                             

НАПОМЕНА:                                                                                                                                                                                       

       На Јавниот повик не може да остварат право млади лица кои освоиле резултати на меѓународни и државни натпревари во областа на спортот.