Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

Агенцијата за млади и спорт организираше прес конференција по повод...

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Кошаркарско игралиште во Аеродром

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Наумче Мојсовски направи увид во...

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

Директорот на Агенцијата за млади и спорт Мојсовски се сретна со нашиот...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

Избрани се најдобрите од конкурсот "Млади уметници" во две возрасни...

Избрани најдобрите од конкурсот

Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

“Млади поети” е еден од проектите кои имаат за цел да ја...

 • Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

  Прием за македонската таеквондо олимписка надеж Дејан Георгиевски

 • Кошаркарско игралиште во Аеродром

  Кошаркарско игралиште во Аеродром

 • Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

  Најдобриот млад иноватор на прием во АМС

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади уметници"

 • Избрани најдобрите од конкурсот

  Избрани најдобрите од конкурсот "Млади поети"

Печати

ИНФОРМАЦИЈА ДО НАЦИОНАЛНИТЕ СПОРТСКИ ФЕДЕРАЦИИ, СПОРТСКИТЕ КЛУБОВИ И ИНДИВИДУАЛНИТЕ СПОРТИСТИ

Напишано од administrator вклучено . Објавено во Соопштенија

ams logo

Агенцијата за млади и спорт ги известува сите национални спортски федерации, спортски клубови и индивидуални спортисти дека во тек е постапката за доставување на Обрасците од страна на спортските субјекти кои ги исполнуваат критериумите, за користење на средства од даночно ослободување согласно Законот за спорт и Законот за Данок на добивка.


Агенцијата за млади и спорт ги известува сите национални спортски федерации, спортски клубови и индивидуални спортисти дека во тек е постапката за доставување на Обрасците од страна на спортските субјекти кои ги исполнуваат критериумите, за користење на средства од даночно ослободување согласно Законот за спорт и Законот за Данок на добивка.

Спортските клубови и индивидуалните спортисти, имаат обврска пополнетите Обрасци за користење на средствата од даночно ослободување да ги достават до матичната национална спортска федерација.
Националната спортска федерација, согласно Закон треба да ги достави пополнетите Обрасци за користење на средствата од даночно ослободување заедно со Предлог – листа на спортски клубови и спортисти рангирани според бодовите, најкасно до 20 јануари 2021 година во архивата на Агенцијата за млади и спорт и доставената предлог- листа да ја објави на нејзината веб страна.
Обрасците за користење на средства од даночно ослободување , спортските клубови и индивидуалните спортисти, треба да ги добијат од матичната национална спортска федерација

Спортските клубови и индивидуалните спортисти, имаат обврска пополнетите Обрасци за користење на средствата од даночно ослободување да ги достават до матичната национална спортска федерација.
Националната спортска федерација, согласно Закон треба да ги достави пополнетите Обрасци за користење на средствата од даночно ослободување заедно со Предлог – листа на спортски клубови и спортисти рангирани според бодовите, најкасно до 20 јануари 2021 година во архивата на Агенцијата за млади и спорт и доставената предлог- листа да ја објави на нејзината веб страна.
Обрасците за користење на средства од даночно ослободување , спортските клубови и индивидуалните спортисти, треба да ги добијат од матичната национална спортска федерација.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија