Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Вклучете се во „Европската недела на спорт”

Вклучете се во „Европската недела на спорт”

„Европска недела на спортот” е проект на Европска Унија, во...

Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

Поштенска марка по повод историскиот настап на македонските фудбалери на...

Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

Агенцијата за млади и спорт во делот на активности за млади, како и секоја...

Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

Од 24-30 мај во Лимасол, Кипар ќе се одржи Европско првенство во Самбо...

Каратистите на Европско во Пореч

Каратистите на Европско во Пореч

Сениорската карате репрезентација ќе учествува на Европско карате првенство...

 • Вклучете се во „Европската недела на спорт”

  Вклучете се во „Европската недела на спорт”

 • Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

  Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

 • Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

  Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

 • Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

  Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

 • Каратистите на Европско во Пореч

  Каратистите на Европско во Пореч

Печати

Вклучете се во „Европската недела на спорт”

вклучено . Објавено во Соопштенија

„Европска недела на спортот е проект на Европска Унија, во која се вклучени Европските земји, но и земјите кои претендираат да бидат дел од семејството на Европа.

Агенцијата за млади и спорт беше носител на овој проект во последните пет години, во кои за време, пред и по неделата на спортот учествуваа илјадници деца, млади, но и повозрасни лица.

Сите тие преку разни спортски активности, образовни семинари, обуки, натпреварувања, ја одбележуваа неделата на спортот.

Оваа година покрај активностите кои ќе бидата дел од програмата на носителот на проектот на земјата учесник, Европската комисија овозможува на сите физички лица, здруженија, спортски и образовни институции да пополнат свои апликации, во кои со свои идеји за организација на спортски активности ќе бидат дел од „Европската недела на спорт.

Рок за апликацирање 18.06.2021

Апликации: англиска верзија

Формулар за апликација #BeActive Education Award 2020

Формулар за апликација BeActive Local Hero Award 2020

Награда за работно место BeActive 2020 Формулар за апликација

Аликации - македонска верзија

EWS - награди

Формулар за апликација #BeActive Education Award 2020

Формулар за апликација #BeActive Workplace Award 2020

Формулар за апликација #BeActive Local Hero Award 2020

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија