Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Вклучете се во „Европската недела на спорт”

Вклучете се во „Европската недела на спорт”

„Европска недела на спортот” е проект на Европска Унија, во...

Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

Поштенска марка по повод историскиот настап на македонските фудбалери на...

Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

Агенцијата за млади и спорт во делот на активности за млади, како и секоја...

Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

Од 24-30 мај во Лимасол, Кипар ќе се одржи Европско првенство во Самбо...

Каратистите на Европско во Пореч

Каратистите на Европско во Пореч

Сениорската карате репрезентација ќе учествува на Европско карате првенство...

 • Вклучете се во „Европската недела на спорт”

  Вклучете се во „Европската недела на спорт”

 • Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

  Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

 • Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

  Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

 • Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

  Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

 • Каратистите на Европско во Пореч

  Каратистите на Европско во Пореч

Печати

Повик до младинските организации за учество во одбележување на денот на млади

вклучено . Објавено во Соопштенија

 

По повод одбележувањето на 12 август, Меѓународниот ден на младите, Агенцијата за млади и спорт (АМС) во соработка со Националниот младински совет на Македонија (НМСМ) и Сојузот за младинска работа (СМР) организира Хакатон за поддршка на решенија кои целат кон активно вклучување на младите и поддршка на нивниот личен и социјален развој.

Во рамки на настанот за претставување и избор на најдобрите иновации кој ќе се одржи на 12 август (четврток) 2021 од 18:00 до 22:00ч во надворешниот дел на Музеј на современа уметност предвидено е сите заинтересирани организации да имаат штандови на коишто ќе ги промовираат своите активности, проекти и можности за младите луѓе.

Заради полесна организација, доколку сте заинтересирани за учество, ве замолуваме да го пополните овој формулар.
На следниов ЛИНК може да го видите и формуларот за изразување интерес за поставување на штанд.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија