Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Вклучете се во „Европската недела на спорт”

Вклучете се во „Европската недела на спорт”

„Европска недела на спортот” е проект на Европска Унија, во...

Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

Поштенска марка по повод историскиот настап на македонските фудбалери на...

Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

Агенцијата за млади и спорт во делот на активности за млади, како и секоја...

Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

Од 24-30 мај во Лимасол, Кипар ќе се одржи Европско првенство во Самбо...

Каратистите на Европско во Пореч

Каратистите на Европско во Пореч

Сениорската карате репрезентација ќе учествува на Европско карате првенство...

 • Вклучете се во „Европската недела на спорт”

  Вклучете се во „Европската недела на спорт”

 • Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

  Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

 • Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

  Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

 • Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

  Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

 • Каратистите на Европско во Пореч

  Каратистите на Европско во Пореч

Печати

Честит Меѓународен Ден на младите

вклучено . Објавено во Соопштенија

foto mladi

Младите знаат што е најдобро за нив и затоа го слушаме нивниот глас!

Младите треба активно да бидат вклучени во носењето одлуки и политики кои се однесуваат на нив.

Имаат знаење, имаат вештини, кретивност и ја заслужуваат шансата да имаат и поголем простор со нивното знаење да придонесат за развој на нашето општество!

Агенција за млади и спорт е активно вклучена во унапредување и подобрување на животот и условите за работа и напредок на младите луѓе и тоа во директна комуникација со нив!

По повод Меѓународниот ден на младите, денеска во 18 часот ќе се сретнеме со креативни и вешти тимови на Хакатон во чија организација учествува АМС.

Линк http://www.ams.gov.mk/pochetna/20-odnosi-so-javnosta/soopstenija/1596-hakaton

Останете будни и гласни бидејќи вие сте моторот кој не движи напред!

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија