Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Вклучете се во „Европската недела на спорт”

Вклучете се во „Европската недела на спорт”

„Европска недела на спортот” е проект на Европска Унија, во...

Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

Поштенска марка по повод историскиот настап на македонските фудбалери на...

Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

Агенцијата за млади и спорт во делот на активности за млади, како и секоја...

Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

Од 24-30 мај во Лимасол, Кипар ќе се одржи Европско првенство во Самбо...

Каратистите на Европско во Пореч

Каратистите на Европско во Пореч

Сениорската карате репрезентација ќе учествува на Европско карате првенство...

 • Вклучете се во „Европската недела на спорт”

  Вклучете се во „Европската недела на спорт”

 • Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

  Промовирана поштенска марка во чест на фудбалската репрезентација

 • Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

  Одбележување 100 години од животот и делото на Блаже Конески

 • Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

  Репрезентативците во Самбо на Европско во Кипар

 • Каратистите на Европско во Пореч

  Каратистите на Европско во Пореч

Печати

Младите ги вкрстија своите креативни идеи на хакатон организиран по повод Меѓународниот ден на младите

вклучено . Објавено во Соопштенија

ams mladi nm 2

Девет тимови составени од млади луѓе од 15 до 29 години, ги презентираа своите идејни решенија и уште еднаш потврдија дека младите знаат, младите можат и заслужуваат и шанса и простор да ја покажат својата креативност!
- Вечерва Музејот на современа уметност беше место на младиот дух, на креативност и силна желба заеднички да правиме повеќе за младите!
Задоволство е да се видат креативни млади луѓе на едно место, во различни тимови, но со една единствена цел - да придонесат за унапредување и развој на општеството!
На сите 9 тимови им честитам на импресивните идеи и презентации и за мене сите тимови се победници, истакна директорот на Агенцијата за млади и спорт Наумче Мојсовски.
За најдобрите три идеи и презентации ќе одлучува комисија во просториите на Агенција за млади и спорт по што и ќе бидат и јавно објавени!

ams govor naum 3

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија