Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Слајдови на насловна

Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници

Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници"

  Музејот на град Скопје е местото каде денес беше отворена изложбата...

Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС

Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС" за 2019 година

Агенцијата за млади и спорт (АМС) по шести пат го реализира проектот за...

Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

Градот Скопје се приклучи на кампањата на Агенцијата за млади и спорт и...

Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

Директорот на Агенцијата за млади и спорт, Дарко Каевски, на покана на...

Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Агенцијата  за млади и спорт продолжува со имплементацијата на...

 • Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници

  Доделени наградите за најдобри млади уметници од проектот „Млади уметници"

 • Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС

  Доделени наградите за најдобрите млади поети од „Kонкурсот на АМС" за 2019...

 • Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

  Продолжува кампањата „Насилството раѓа насилство – сопри го, не го разгорувај“

 • Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на Македонија

  Каевски се обрати на финалната конференција на Евро - Атлантскиот Совет на...

 • Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

  Продолжува проектот “Стоп на пороците кај младата популација’’

Печати

Пуштено повеќенаменско игралиште во село Никифорово, Општина Маврово Ростуше

вклучено . Објавено во Соопштенија

Денес, директорот на Агенцијата за млади и спорт, Марјан Спасески и министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска свечено предадоа во употреба повеќенаменско игралиште во с.Никифорово во општината Маврово-Ростуше.
Игралиштето, кои е дел од владиниот проект за изградба на 100 повеќенаменски игралишта низ целата држава, е со површина од 1.300 метри и со димензии 45 x 28 метри квадратни. Истото има можност за играње кошарка, мал фудбал, ракомет, серва и други спортови. Покрај тоа ќе може да се користи и во вечерните часови бидејќи е осветлено со рефлектори.

Директорот Спасески на обраќањето, се осврна на инвестициите и вложувањата во спортот и во спортската инфраструктура.
"Од капиталните инвестиции во спортот, кои ги реализира Владата, преку АМС придобивки видоа многу општини. Придобивки виде и општината Маврово Ростуше каде ја изградивме спортската сала Македонија во с. Ростуше, a денес го предаваме во употреба овој повеќенаменски терен, а во следниот период ќе инвестираме и во изградба на еден тениски терен во Маврови Анови"- потенцираше Спасески и им порача на младите активно да го трошат слободното време во спорт и рекреација.
-"Затоа спортувајте, вежбајте, натпреварувајте се, а ние ќе го следиме секој ваш успех и ќе го вреднуваме секој ваш резултат" - заврши Спасески.

Министерката Јанкулоска во својот говор се осврна на тоа дека придобивките од спортот треба да ги чуствуваат сите граѓани без разлика на местото на живеење во Македонија.
"Денес одбележуваме еден многу убав настан што не собра заедно овде во с.Никифорово и општина Маврово-Ростуше. Пуштањето во функција на повеќенаменското спортско игралиште кое е изградено во рамки на проект на Владата на РМ “Изградба на 100 повеќенаменски игралишта“го гледам повеќе како една силна порака – дека спортот не е и не треба да биде ексклузивитет само на големите урбани центри, туку подеднакво како можност што треба да му се пружи секому и секаде. Денеска с.Никифорово е пример за тоа" - истакна Јанкулоска.

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија