Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Печати

100 повеќенаменски игралишта

Напишано од Ана Трпеска вклучено . Објавено во Проекти

За развој на масовниот спорт и спортот за сите, најдобор начин да се создадат услови е преку изградбата на повеќенаменските игралишта. Повеќенаменските игралишта ќе бидат ставени на располагање на сите граѓани за спортување, рекреирање и за натпреварување. Игралиштата ќе можат да се користат деноноќно и ќе бидат место за собирање и дружење на младите генерации, како и основа за создавање на здрава младина и одлична превентива од пороците на модерното живеење. Игралиштата ќе бидат опремени со спортски реквизити и опрема за фудбал, кошарка, ракомет и други спортови.  Истите ќе бидат заградени и осветлени за спортување и одигрување на натпревари во ноќните часови.

 

За развој на масовниот спорт и спортот за сите, најдобор начин да се создадат услови е преку изградбата на повеќенаменските игралишта. Повеќенаменските игралишта ќе бидат ставени на располагање на сите граѓани за спортување, рекреирање и за натпреварување. Игралиштата ќе можат да се користат деноноќно и ќе бидат место за собирање и дружење на младите генерации, како и основа за создавање на здрава младина и одлична превентива од пороците на модерното живеење. Игралиштата ќе бидат опремени со спортски реквизити и опрема за фудбал, кошарка, ракомет и други спортови.  Истите ќе бидат заградени и осветлени за спортување и одигрување на натпревари во ноќните часови.

Игралиштата ќе се градат низ целата територија на Република Македонија:

Ново село,

Крушево,

Босилово,

Могила,

Василево,

Новаци,

Маврово и Ростуше,

Прилеп (2),

Крива Паланка (2),

Пробиштип,

Зрновци,

Штип(2),

Пласница,

Гостивар (2),

Пехчево,

Зајас,

Дебар,

Студеничани (2),

Чешиново-Облешево (2),

Аеродром (3),

Кратово,

Делчево,

Радовиш,

Јегуновце,

Виница (2),

Карпош (4),

Илинден,

Куманово (2),

Градско,

Македонски Брод,

Неготино,

Петровец,

Карбинци,

Струмица (2),

Демир Хисар,

Чашка,

Ѓорче Петров (3),

Ресен,

Лозово,

Арачиново,

Кочани (2),

Боговиње,

Кичево,

Врапчиште,

Шуто Оризари (2),

Долнени,

Валандово,

Липково,

Дојран (2),

Осломеј,

Гази Баба (2),

Сарај,

Македонска Каменица,

Теарце,

Брвеница,

Тетово (2),

Берово (2),

Чаир,

Гевгелија,

Струга,

Битола (2),

Желино,

Бутел (3),

Кисела Вода (2),

Велес (2),

Сопиште,

Другово,

Старо Нагоричане,

Кавадарци (2),

Дебар и

Кривогаштани,

Богданци

 

 

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија