Печати

Сектор капитални инвестиции

Напишано од Super User вклучено . Објавено во За агенцијата

Секторот за Капитални инвестиции во областа на спортот и младите во својот делокруг на работа ги опфаќа следниве активности и работи:

- ги координира и спроведува активностите за планирање и извршување на работи на капитални инвестиции во областа на спортот;
- ги координира и спроведува активностите за планирање и извршување на работи на капитални инвестиции во областа на младите;

 

Раководител
Ѓорѓија Симоновски
тел. 02/ 3 296 006
e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. 

 

Секторот за Капитални инвестиции во областа на спортот и младите во својот делокруг на работа ги опфаќа следниве активности и работи:

- ги координира и спроведува активностите за планирање и извршување на работи на капитални инвестиции во областа на спортот;
- ги координира и спроведува активностите за планирање и извршување на работи на капитални инвестиции во областа на младите;
- ги координира и спроведува активностите за техничка подготовка на работи кои се однесуваат на капитални инвестиции во областа на спортот и младите;
- ги координира и спроведува активностите за подготовка и контрола на градежни и проектни документации кои се однесуваат на капитални инвестиции во областа на спортот и младите;
- ги координира и спроведува активностите на кореспонденција и архивски работи кои се однесуваат на капитални инвестиции во областа на спортот и младите;
- ги координира и спроведува активностите за воведување во градба;
- ги координира и спроведува активностите за контрола на изведени градежни работи;
- ги координира и спроведува активностите за технички прием на изведени градежни објекти;
- ги координира и спроведува активностите за теренска координација на градежни објекти;
- ги координира и спроведува активностите за координација со изведувач и надзорен орган;
- изготвува анализи, елаборати, осврти, информации, извештаии и други матерјали што се однесуваат на капитални инвестиции во областа на спортот и младите; и
- прибира извештаи.