Facebook профил на Агенцијата за млади и спортYouTube канал на Агенцијата за млади и спорт

Печати

Контакт

Напишано од Igor вклучено . Објавено во За агенцијата

ул. Македонија бр.38
(Палата Панко Брашнаров)
1000 Скопје

тел: 02/3119 628   
факс: 02/3117 693
Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.

Печати

Сектор за финансиски прашања

Напишано од Igor вклучено . Објавено во За агенцијата

Сектор за финансиски прашања во својот делокруг на работа ги опфаќа следните активности:

1. Ги координира и организира активностите од областа на финансиско-материјалното работење кои претставуваат системска поддршка за реализација на активностите на останатите организациони облици (сектори и одделенија) во Агенцијата,
2. Финансиско-материјалното работење ги опфаќа следните активности: донесување и реализација на финансискиот план на Агенцијата, имплементирањето на системот на финансиско управување и контрола што опфаќа приемот, изработка, евидентирањето и следењето на финансиски документи согласно постојните законски прописи, контролата и сметководственото евидентирање на финансиското и материјалното работење

Печати

Сектор за човечки ресурси и стручна поддршка на Директорот

Напишано од Igor вклучено . Објавено во За агенцијата

 

Сектор за човечки ресурси и стручна поддршка на Директорот во својот делокруг на работата ги опфаќа следните активности и работи:

1. во соработка со ресорни органи подговува предлози за донесување на закони, нацрти и предлози на закони и други прописи и општи акти од неговиот делокруг и од областа на спортот и младите;
2. се грижи за спроведување на законите и другите прописи од областа на спортот и младите;

Печати

Совет за спорт

Напишано од Ана Трпеска вклучено . Објавено во За агенцијата

СОВЕТ ЗА СПОРТ ПРИ АГЕНЦИЈАТА ЗА МЛАДИ И СПОРТ

  1. Претседател - Проф. Александра Војневска – Зикова,
  2. Член - проф.д-р Милан Наумовски, 
  3. Член - Арлинд Хусеини
  4. Член - проф. Блерим Саити 
  5. Член - проф.Ванчо Димовски,
  6. Член - Примислав Димовски
  7. Член - проф. д-р. Хинор Кица 

 

 

На ден (29.08.2017) се одржан првиот конститутивен состанок на Советот за спорт  - ПРОЧИТАЈ ПОВЕЌЕ

Печати

Меѓународна соработка

Напишано од Ана Трпеска вклучено . Објавено во За агенцијата

Советник за меѓународна соработка

Александра Дичевска 

Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.   

02/ 3296 006

 

 

Избери живот - избери спорт

Информатички спортски систем

Спортска академија